x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul Zilei - Mihăiţă Novac

Omul Zilei - Mihăiţă Novac

26 Aug 2014   •   00:05
Omul Zilei - Mihăiţă Novac
Sursa foto: Liao Yujie/Xinhua/Agerpres
atlet
În concursul de atletism al Jocurilor Olimpice de Tineret de la Nanjing (China), delegaţia României a obţinut, luni, o medalie, de argint, cucerită de Mihăiţă Novac în proba de aruncarea suliţei, cu rezultatul de 73,98 m.
Proba a fost câştigată de francezul Lukas Moutarde – 74,48 m, care şi-a realizat, astfel, cea mai bună performanţă din carieră, în timp ce medalia de bronz a revenit ungurului Mark Xaver Schmolcz – 71,50 m.
Duminică, tinerii atleţi români au mai câştigat o medalie, tot de argint, la această a doua ediţie a Jocurilor, prin Andrei Rareş Toader, la aruncarea greutăţii, cu un rezultat de 21,00 m. Pe ploaie, celălalt tricolor favorit duminică la podiumul olimpic de la Nanjing, Gabriel Bitan, la săritura în lungime, s-a clasat al cincilea, cu toate că, din a doua încercare, ce a măsurat 7,32 m, a fost la egalitate cu francezul Alex Rousseau-Jamard, numai că următoarea performanţă (criteriu de departajare la această probă) a francezului a fost superioară, 7,22 m, faţă de 6,99 m. Titlul i-a revenit rusului Anatoli Riapolov (7,54 m). Maria Ifteni a fost a noua la 3.000 m. În fine, la 10 km marş, Ionuţ Poştoacă a trecut linia de sosire al 11-lea (48:29,10).
Jurnalul Naţional îl felicită pe Mihăiţă Novac pentru performanţă şi îl declară “Omul Zilei”.

×
Subiecte în articol: Mihăiţă Novac