x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - Paavo Järvi

Omul zilei - Paavo Järvi

06 Sep 2013   •   00:42
Omul zilei - Paavo Järvi
dirijor
Câştigător al Premiului Grammy, Paavo Järvi este, de trei ani, director muzical al Orchestrei din Paris, contractul fiindu-i prelungit până la sfârşitul sezonului 2015/2016. Numai anul trecut, Paavo Järvi şi Orchestra din Paris au avut un lung turneu asiatic (Japonia, China şi Coreea).
Paavo Järvi a primit, în Franţa, Ordinul de Comandor al Artelor, Ordinul Steaua Albă pentru contribuţia sa remarcabilă la cultura estoniană şi a fost numit dirijor Orchestrei Simfonice NHK, post pe care îl va prelua începând cu sezonul 2015/2016.
În 2007 a câştigat prestigiosul premiu Deutschen Schallplattenkritik, iar în anul 2010 a primit premiul ECHO Klassik, Dirijorul Anului.
A interpretat ciclul complet al Simfoniilor lui Beethoven, împreună cu orchestra din Bremen, pe scene din întrega lume: la Théâtre des Champs-Elysées, Beethovenhalle Bonn, Salzburg Festival, Minato-Mirai, Yokohama, Lincoln Center, Lanaudiere Festival etc.
În calitate de dirijor invitat, a susţinut concerte cu Royal Concertgebouw, Orchestra Naţională Rusă, Wiener Philharmoniker, Münchner Philharmoniker, Filarmonicile din New York şi Cleveland, respectiv Chicago Symphony.
Astăzi, melomanii îl pot urmări, începând cu ora 19:30, pe scena Sălii Palatului, în cadrul Festivalului “George Enescu”. Din program figurează: G. Enescu – Simfonia nr. 1 în Mi bemol Major op. 13, S. Prokofiev – Simfonia nr. 5 în Si bemol Major op. 100. Pentru turneele întreprinse, pentru întreaga sa discografie şi pentru prezenţa sa la festivalul de la Bucureşti, Jurnalul Naţional îl declară pe Paavo Järvi “Omul Zilei”.

×
Subiecte în articol: Paavo Järvi