x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei. Petre Geambaşu

Omul zilei. Petre Geambaşu

de Dan Constantin    |    29 Oct 2013   •   09:13
Omul zilei. Petre Geambaşu

În anii '60 l-am remarcat atunci când anima cu vocea lui catifelată, cu vibraţii spaniole reuniunile studenţeşti. La “Preoteasa”, în “303”, în Schitu Măgureanu, la ASE sau la Drept, iar vara în teatrele de la Costineşti şi Izvorul Mureşului, Petre Geambaşu era  interpretul care asigura succesul. A fost “cap de afiş” de la primele apariţii scenice iar atunci când premiile la festivalurile din ţară şi străinătate îi răsplăteau talentul şi arta interpretativă, Petre Geambaşu s-a transformat într-o vedetă autentică, în sensul substanţial. Cariera lui nu a cunoscut sincope; artistul serios, dublat de un caracter deschis a ocupat mereu un loc de frunte în ierarhia muzicii uşoare româneşti pe care  o promovează cu talent de decenii.

Astăzi, Petre Geambaşu marchează printr-un spectacol aniversar la Sala Palatului 50 de ani de carieră. Are mulţi admiratori în ţară şi străinătate, are prieteni în lumea muzicală, a impresarilor şi a presei. Orchestra lui – Star “2000” înfiinţată în 1978 a făcut sute de turnee şi a cântat în mii de spectacole, având ca invitaţi nume mari ale muzicii uşoare româneşti – Marina Voica, Margareta Pâslaru, Angela Similea, Dan Spătaru, Olimpia Panciu. Să nu uităm nici cel mai longeviv duet al scenei româneşti – Doina Spătaru şi Petre Geambaşu. Spectacolul de astă seară va fi un regal oferit de cel aniversat alături de invitaţii lui speciali – Paula Seling, Cătălin Geambaşu, Anca Ţurcaşiu.

Pentru cariera lui plină de succese, încununată astăzi, la o jumătate de secol, de un mare spectacol, Jurnalul Naţional îl declară “Omul zilei” pe Petre Geambaşu.

×