x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Silviu Stroie

Omul zilei: Silviu Stroie

de Alexandru Radescu    |    10 Oct 2012   •   00:06
Omul zilei: Silviu Stroie

Silviu Stroie (36 ani), preşedintele Ligii gamerilor profesionişti din România, a fost ales în board-ul Federaţiei Internaţionale de Sport Electronic (International eSport Federation), organizaţie globală ce are ca scop promovarea jocurilor electronice în elita sportului mondial. Poziţia obţinută de preşedintele PGL în cadrul federaţiei este aceea de preşedinte al Comisiei Internaţionale de Arbitri din cadrul IeSF. Federaţia Internaţională de Sport Electronic a fost înfiinţată în 2008 iar România este membră a acesteia din anul 2009. Professional Gamers League, asociaţia românească întemeiată de către Silviu Stroie în 2001, reprezintă, susţine şi promovează pasionaţii de jocuri în competiţii sportive la nivel local şi mondial.

"Astfel, datorită implicării PGL în acest domeniu, România a reuşit să obţină rezultate deosebite la campionatele mondiale de sporturi electronice, iar punctele acumulate de jucătorii români la aceste competiţii ne-au poziţionat în top 3 pe naţiuni, după Coreea de Sud şi Suedia, în ultimii ani”, a declarat Silviu Stroie.

In perioada 20 – 21 octombrie, Bucurestiul va gazdui ultima etapa din calendarul de anul acesta al DreamHack Eizo Open, un turneu de referinţă pentru sportul electronic mondial.

Pentru recunoaşterea, la nivel internaţional, a implicării sale în dezvoltarea sportului electronic din România, Jurnalul Naţional îl declară "Omul Zilei” pe Silviu Stroie.

×