x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul Zilei: Tudor Gheorghe

Omul Zilei: Tudor Gheorghe

de Dana Andronie    |    23 Dec 2013   •   00:05
Omul Zilei: Tudor Gheorghe
artist

O nouă reprezentaţie imperială a concertului “Degeaba” a avut loc ieri, la Sala Palatului, în interpretarea inconfundabilă a maestrului Tudor Gheorghe. Într-o atmosferă de gală, spectacolul a marcat încheierea periplului său cultural-artistic din acest an şi împlinirea a 24 de ani de la revoluţie.

Pe 22 decembrie, Tudor Gheorghe, artistul care cântă despre durerile, bucuriile şi amarul acestui popor, a revenit pe scenă în acompaniamentul unei orchestre impunătoare, spre a le dărui dragilor săi spectatori cântece cu o puternică încărcătură emoţională. În clipele disperate când la Europa Liberă se transmiteau ştiri despre evenimentele de la Timişoara, maestrul Tudor Gheorghe, artistul interzis al acelui moment, a pus pe hârtie versuri ce îi cutremură şi astăzi pe români: “Primeşte-i Doamne-n casa ta/ Pe cei ce vin din Timişoara/ Ei sunt ofranda cea mai grea/ Pe care ţi-o trimite ţara”.

Pentru actul de răzvrătire prin muzică faţă de peisajul politic autohton, pentru manifestul la care publicul participă de la un an la altul într-un număr impresionant, Jurnalul Naţional îl declară “Omul Zilei” pe Tudor Gheorghe.
 

×