x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Extra Grecia - Avantajele unui sejur în insula Creta. De ce merită să alegi această destinație?

Extra Grecia - Avantajele unui sejur în insula Creta. De ce merită să alegi această destinație?

04 Aug 2022   •   20:08
Extra Grecia - Avantajele unui sejur în insula Creta. De ce merită să alegi această destinație?
Sursa foto: Pixabay.com

Când te gândești la o vacanță în Grecia, probabil următoarele îți trec prin minte: monumente antice, mituri și zeități, salată grecească, brânză feta, ouzo, mări cristaline și plaje fine și frumoase. Așa ceva, nu?

Locul care le cuprinde pe toate este insula Creta - casa legendelor grecești, a gastronomiei și activităților moderne. Insula Creta este cea mai mare insulă a Greciei și are pe scurt, o atmosferă cu adevărat magică. Este suficient de mare pentru orice turist care își dorește un sejur complet pe o insulă. În timpul vacanței poți explora fiecare colțișor ascuns al Cretei, degustând cele mai bune preparate din bucătăria greacă și scufundându-te în marea mediteraneană.

 

Nu te-ai convins încă? Iată de ce merită să alegi această destinație pentru concediul tău de vară:

Plajele insulei Creta

Insula Creta se mândrește cu cele mai bune plaje din Grecia, iar unele dintre acestea sunt chiar considerate cele mai bune din lume. Cu 300 de zile de soare pe an, te poți bucura aproape în fiecare zi de frumusețea plajelor din Creta.

 

Cu siguranță vei fi încântat de plajele cu nisip roz din Elafonisi, Balos și Falasarna și de pădurile de palmieri de pe plajele din Vai și Preveli. Pozele tale de pe rețelele de socializare realizate pe plajele din Creta vor primi mai multe aprecieri decât ai crede.

 

Fii întotdeauna pregătit de plajă atunci când explorezi colțurile insulei!

 

Istoria insulei

Iubitorii de istorie și cultură vor găsi pe insula Creta zeci de situri arheologice de explorat. Creta a fost centrul uneia dintre cele mai vechi și recunoscute civilizații din lume în perioada 3000 - 1100 î.Hr.

 

Poți vizita palatele antice din Knossos și Phaistos din epoca minoică, precum și diferite așezări romane, biserici bizantine, porturi și cetăți venețiene, moschei și minarete otomane.

Priveliștea de pe insula Creta

Iată șansa ta de a te bucura de mare și de munte în același timp. Imaginează-ți că, în timp ce stai pe o plajă cu nisip alb sau roz, lângă o mare turcoaz, poți privi munții îndepărtați.

 

Insula Creta este cunoscută pentru peisajele superbe datorită dealurilor de plantații de măslini, podgoriilor, munților impozanți care împart insula de la nord la sud și a apei mediteraneene albastre care o înconjoară din toate părțile.

Mâncarea, băutura și hotelurile

În Grecia există o zicală: „Mergi în Santorini să te îndrăgostești, în Mykonos să te distrezi și în Creta să mănânci, să bei și să stai.” Preparatele de pe insula Creta sunt baza dietei mediteraneene. Legumele proaspete, fructele coapte, iaurtul tradițional, peștele proaspăt prins și uleiul de măsline sunt ingrediente esențiale în preparatele restaurantelor de pe insulă. Mai mult, nici o masă nu este completă fără un pahar de vin local din struguri indigeni, specialitatea cretanilor.

Cazarea este accesibilă la preț pentru majoritatea turiștilor care aleg un sejur în Grecia. Hotelurile în Chania, insula Creta sunt printre preferatele călătorilor datorită confortului și serviciilor pe care le oferă pentru o sumă de bani convenabilă. Mai mult, camerele de hotel păstrează stilurile de design specifice grecești, chiar dacă sunt modernizate pentru preferințele și nevoile turiștilor.

 

Acum ești convins? Planifică-ți sejurul în Creta pentru vara aceasta!

×