x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură ARCUB marchează Ziua Copilului cu evenimente speciale dedicate celor mici

ARCUB marchează Ziua Copilului cu evenimente speciale dedicate celor mici

de Magdalena Popa Buluc    |    29 Mai 2024   •   22:00
ARCUB marchează Ziua Copilului cu evenimente speciale dedicate celor mici

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București celebrează Ziua Copilului cu o serie de evenimente speciale: lansarea atelierelor „Creatorii de basme muzicale”, intrare liberă pentru copiii cu vârsta de până la 14 ani la expoziția „Universul lui Salvador Dalí” și activitățile creative desfășurate în Parcul IOR (Alexandru Ioan Cuza) în cadrul proiectului 1uniFEST, organizat de Itsy Bitsy.

Atelierele „Creatorii de basme muzicale”, la Casa Elia

Începând cu 1 iunie, copiii sunt invitați să își dezvolte abilitățile artistice și creative în cadrul atelierelor „Creatorii de basme muzicale”, structurate pe categorii de vârstă „Povești muzicale” (6-10 ani)  și „Eroi și legende muzicale latine” (10-14 ani), desfășurate la Casa Eliad până la finalul lunii iulie. Sub îndrumarea unor traineri experimentați, cei mici vor avea ocazia să îmbine muzica, mișcarea și improvizația, descoperindu-și astfel potențialul artistic.

Atelierele vor continua pe parcursul vacanței de vară, oferind o varietate de activități interactive și educative, după cum umează: „Povești muzicale” (6-10 ani) – 1-2 iunie, 20-21 iunie, 4-5 iulie și „Eroi și legende muzicale latine” (10-14 ani) – 8-9 iunie, 27-28 iunie, 11-12 iulie.

Trainerii Miruna Nagy, harpistă și autoare de povești pentru copii, și Radu Nagy, violoncelist cu o carieră impresionantă, vor ghida copiii într-o călătorie fascinantă prin lumea muzicii și a poveștilor. Participanții vor avea la dispoziție instrumente muzicale diverse și vor învăța să creeze mici opere de artă, explorând totodată elemente esențiale ale culturii europene.

Fiecare atelier se desfășoară pe parcursul a două zile, între orele 10:00 – 15:00 în prima zi și între orele 10:00 – 16:00 în cea de-a doua zi, incluzând repetiția generală și spectacolul de final. Participarea nu necesită pregătire artistică sau muzicală prealabilă.

Ofertă specială dedicată copiilor de 1 iunie, la expoziția „Universul lui Salvador Dalí”

Cu prilejul zilei de 1 iunie, organizatorii „Universul lui Salvador Dalí” au pregătit o ofertă specială pentru familiile cu copii care aleg să petreacă Ziua Copilului într-o atmosferă suprarealistă. Astfel, sâmbătă, 1 iunie 2024, micii vizitatori beneficiază de acces gratuit în expoziție, unde vor păși în universul excentricului Salvador Dalí și vor descoperi interpretările sale surprinzătoare asupra lumii.

Oferta se aplică pentru copiii cu vârsta de până la 14 ani, însoțiți de un adult, și este disponibilă pentru următoarele categorii de bilete: Copii acces VR inclus (acces gratuit), Adult acces VR inclus (95 lei), Familie (2+1) (155 lei – acces VR inclus; 135 lei – fără acces VR), Familie (2+2) (155 lei – acces VR inclus; 135 lei – fără acces VR).

1uniFEST în Parcul IOR

În paralel cu atelierele „Creatorii de basme muzicale” desfășurate la Casa Eliad, ARCUB îi așteaptă pe cei mici în Parcul IOR (Alexandru Ioan Cuza) pentru a se bucura de o zi plină de distracție, jocuri și surprize în cadrul evenimentului 1uniFEST, organizat de Itsy Bitsy.

Copiii, alături de părinți și bunici, sunt invitați să viziteze standul ARCUB, amplasat în zona centrală a parcului unde cei mici vor fi întâmpinați de binecunoscutul erou Sonic, care va aduce un val de energie și entuziasm.

În plus, participanții vor avea ocazia să participe la activități de desen inspirate din operele lui Salvador Dalí, dezvoltându-și creativitatea și simțul artistic. De asemenea, cei prezenți vor avea șansa să-i cunoască pe Miruna și Radu Nagy, trainerii atelierelor „Creatorii de basme muzicale”. Sub îndrumarea acestora, copiii vor crea mici scenete și povești muzicale.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: ziua copilului arcub