x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Acid house cu Derrick May

Acid house cu Derrick May

de Raluca Grintescu    |    15 Feb 2008   •   00:00
Acid house cu Derrick May

Pionierul detroit techno, Derrick May (foto), va mixa în această seară în Studio Martin, warm-up-up fiind asigurat de Jay Bliss.

Pionierul detroit techno, Derrick May (foto), va mixa în această seară în Studio Martin, warm-up-up fiind asigurat de Jay Bliss.

 

Derrick produce şi mixează din anii ’80, de pe vremea în care nici clubberii pe care astăzi îi putem numi veterani nu ascultau muzică electronică. Toţi marii artişti de astăzi se duceau la petrecerile cu Derrick din anii ’90, când a pătruns şi în Europa, pentru a-l asculta şi a-i urmări tehnica prin care mixa.

 

LEGENDĂ VIE. Fanii spun că este fenomenal, că are un stil special de a atinge mixerul, “de parcă ar fi o parte din el”. A fost inspirat de Depeche Mode şi prietenia cu membrii trupei nu mai este un secret pentru nimeni. Cu toate acestea, nu îi place să fie numit legendă, chiar dacă toată lumea ştie că este legenda detroit techno. “Nu sunt o legendă, sunt viu, nu mort!”, explica Derrick May într-un interviu.

Spune despre “Strings of Life”, poate cea mai cunoscută piesă a lui, devenită între timp o clasică a genului, că o adoră, dar nu se aştepta să aibă atâta succes. Nu ştim dacă va mixa sau nu piesa “Strings of Life”, dar ştim că un asemenea eveniment nu poate fi ratat. Intrarea este 20 ron, însă fetele au trecere liberă.

×
Subiecte în articol: culture club