x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale "Actorul" lui Mihai Mălaimare

"Actorul" lui Mihai Mălaimare

de Gabriela Boeriu    |    28 Noi 2007   •   00:00

Acum 20 de ani actorul Mihai Mălaimare aducea pe scena Teatrului Naţional piesa de teatru "Actorul", un spectacol care a uimit prin originalitate, care a constituit o adevărată provocare pentru acea vreme.





Acum 20 de ani actorul Mihai Mălaimare aducea pe scena Teatrului Naţional piesa de teatru "Actorul", un spectacol care a uimit prin originalitate, care a constituit o adevărată provocare pentru acea vreme. "Actorul" a revenit de data acesta la teatrul "Masca", insoţit de cunoscutul artist de jazz Mircea Tiberian, dar cu acelaşi text al lui Mircea Dinescu, ce iata că şi azi nu şi-a pierdut esenţa. Interpretarea iţi taie cuvintele iar piesa iţi lasă un sentiment dulce-amărui intr-un context de artă pură care se solidifica odată ce reprezentaţia avansează. In urma sitei prin care eşti trecut pe tot parcursul piesei, rămăne doar acea impresie că ai vrea să vezi mai mult şi că toate lucrurile materiale sunt doar nişte tinichele confundate de multe ori cu rezultatul unui proces alchimic.
Adevăr. Ce străluceşte este chiar lăngă noi, evident şi exilat iar indemnul celui care te ţine nemişcat pe scaun iţi răsună multă vreme in minte chiar şi după ce s-a terminat piesa. "Nu v-aţi săturat să fiţi spectatori?". "Actorul" este o piesă care il va influenţa cu siguranţă pe spectator, ii va administra o porţie bună de verticalitate, măcar şi pentru scurtă vreme.

×
Subiecte în articol: arte