x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Adevaratii fani OTV rup tacerea

Adevaratii fani OTV rup tacerea

15 Dec 2004   •   00:00

LUIZA LUPU - C(RAMPE)
Am doi prieteni, oameni normali, se-mbraca asa, ca niste oameni de treaba, dau mana la doamne cand coboara din autobuz, nu scuipa, nu arunca pe jos, se duc la cinemateca, iti tin haina cand te-mbraci, intra primii in localurile de pierzanie... ce mai... doi baieti de comitet, doi romani de nadejde... uite, ca sa vedeti cat sunt de OK, pot sa va spun ca tipii au o pasiune pentru istorie si daca nu vorbesc sapte ore fara intrerupere despre cat de bulangii erau dacii, nu vorbesc despre nimic.

In rastimpuri, bai frate, stam, ne relaxam, fie pat, fie canapea, fie scaun (pentru neinitiati, aici am parafrazat un promo de la Radio Guerrilla) si ce credeti ca facem? Ne uitam la OTV. Doamnelor si domnilor, onorat auditoriu, stimati clienti, domnule presedinte, bai frate, baietii astia au o dubla personalitate si tare ma tem sa n-o dezvolte si pe-a treia.

Mai frate, astia sunt fani OTV. Bai frate, astia se suna la doua noaptea ca sa se-anunte reciproc de tot felul de emisiuni. "Bre, sper ca te uiti pe OTV", "ba bine ca nu", face celalalt, si termina repede de vorbit, ca nici unul dintre ei sa nu piarda ce se spune in televizor.

Acuma, problema e urmatoarea: baietii astia se tem. Se tem pentru viitorul OTV. Baietii astia se isterizeaza din cauza ca zilele trecute a venit Vosganian, ieri a venit Vacaroiu... baietii astia se tem ca maine-poimaine or sa-l vada si pe Basescu la Dan Diaconescu in direct. Unde sunt invitatii de altadata? Ce se-ntampla cu exclusivitatile? Cu senzationalul? Fani inraiti oteve, baietii se tem ca maine-poimaine n-or sa mai poata face diferenta dintre tocsouri. "Maine-poimaine o sa-mi fie totuna ca ma uit la Turcescu, la Tuca sau la Dan Diaconescu si se duce dracu’ totu’, vreau oteveu’ meu inapoi, da-mi oteveu’ inapoi si noptile senine. Vreau sa vad scris mare pe ecran "Omul care-a cunoscut-o pe Marina Scupra", vreau stampila cu "Senzational", vreau o emisiune cu "Adevaratul tata al Angelei Similea", "Maseurul lui Ceausescu rupe tacerea", "Soricarul lui Fuego - mort in conditii neelucidate", "Ursul ucigas din Carpati avea celulita cu metastaze".

Intelegeti, doamnelor si domnilor, onorat auditoriu, domnule presedinte si bai frate, ca astia sufera. Cu demnitate, dar sufera! Iete d-aia au hotarat sa rupa tacerea rugandu-ma sa-i dau la gazeta. Poate-poate se sesizeaza Dan (aici clipesc fermecator din ochi) si-si revine, ca uite, io nu mai am viata cu prietenii mei. Prietenii mei vor senzationalul inapoi in viata lor. Haide, Dane, nu fi hatru! Stiu ca poti!

×
Subiecte în articol: arte