x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Alphaville, live la Arenele Romane

Alphaville, live la Arenele Romane

de Alex Revenco    |    11 Ian 2008   •   00:00

În decembrie trecut, Kompas Events a debutat pe piaţa muzicală cu un concert synthpop susţinut de trupa germană De/Vision.

CONCERT - Formaţie de top în anii ’80


În decembrie trecut, Kompas Events a debutat pe piaţa muzicală cu un concert synthpop susţinut de trupa germană De/Vision.

Următorul show, în aceeaşi organizare, este tot o formaţie nemţească, Alphaville, considerată “cea mai de succes trupă new wave din Germania”. După participarea la Revelionul 2007-2008 organizat la Romexpo, cei de la Alphaville s-au gândit să le ofere românilor un concert adevărat, programat la primăvară. Potrivit organizatorilor, “Regii hiturilor vor reveni în Bucureşti la 5 aprilie pentru un spectacol la Arenele Romane, începând cu ora 20:00. La acest show biletele vor fi 45 de lei, intrare generală şi vor fi disponibile începând de săptămâna viitoare pe My Ticket, bilete.ro şi în reţeaua magazinelor Diverta”. Formaţia are la activ şase albume de studio, vândute în milioane de exemplare, iar “Big in Japan”, “Forever Young”, “Dance With Me”, “The Jet Set”, “Summer in Berlin”, “For A Million” sunt doar câteva dintre hiturile Alphaville care i-au adus celebritatea.

 

GLORIE. Din prezentarea făcută de organizatori aflăm că “pornind de la moştenirea electro-pop lăsată de conaţionalii de la Kraftwerk, combinând sunetul şi imaginea unor pionieri new romantics precum Roxy Music sau Ultravox şi apropiindu-se ca repertoriu de A-ha şi Depeche Mode, trupa al cărei suflet (şi voce) este de mai bine de două decenii Marian Gold a debutat cu un succes răsunător în 1984 cu long play-ul «Forever Young». «Big in Japan» (ajunsă pe locul 8 în Marea Britanie, un clasament puţin accesibil pentru muzicienii germani), «Sounds Like a Melody» şi, mai ales, geniala «Forever Young» s-au fixat între principalele repere ale decadei în memoria iubitorilor muzicii anilor ’80, fascinând până acum şi alte tinere generaţii”.

 

REVENIRE. Dacă începutul anilor ’90 a reprezentat o perioadă agitată în evoluţia trupei, dar începând cu 1994, coordonată de Gold, cel care se identifică, practic, cu istoria acestui grup, Alphaville a revenit în atenţia publicului cu un repertoriu ce s-a adaptat la noile tendinţe şi curente ale genului synthetic pop/rock. Astfel, formaţia a lansat noi discuri singles, Fools, Apollo, Flame, Soul Messiah sau Wishful Thinking, care au readus-o în atenţia publicului.

 

alex.revenco@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: culture club