x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Americanii si-au votat filmele

Americanii si-au votat filmele

10 Ian 2005   •   00:00

Americanii si-au desemnat filmele favorite. Intamplator sau nu, acestea sunt sI cele mai controversate filme ale anului 2004: Fahrenheit 9/11 si Patimile lui Hristos.


SEBASTIAN S. EDUARD

DUBLU. Michael Moore impreuna cu George W. Bush, pe afisul filmului "Fahrenheit 9/11"
Doua dintre filmele care au facut mare valva in anul care a trecut si care au avut incasari substantiale, Fahrenheit 9/11 si Patimile lui Hristos, au fost castigatoare cu o seara in urma la People’s Choice Awards - premiile care desemneaza favoritii publicului american in materie de filme.

RECORD. Impreuna, cele doua productii au avut incasari de peste 825 de milioane de dolari (220 de milioane Fahrenheit 9/11 si 605 milioane Patimile lui Hristos).

People’s Choice Awards sunt premii de popularitate - categoriile de nominalizari au fost stabilite de revista Entertainment Weekly, iar votarea s-a desfasurat prin intermediul Internetului.

Astfel, Fahrenheit 9/11, productia care il ironizeaza pe George W. Bush si Administratia de la Casa Alba, abordand in termeni duri problema atacului terorist de la 11 septembrie, a castigat trofeul pentru cel mai bun film. Patimile lui Hristos a castigat trofeul omonim la categoria "drama".

DISCURS. Luand cuvantul la primirea distinctiei, Michael Moore a dedicat premiul trupelor americane care lupta in afara granitelor tarii si s-a declarat surprins de votul publicului. "Imi place sa fac filme si o sa iau acest premiu ca o invitatie de a face mai multe productii ca Fahrenheit 9/11", a spus Moore.

O alta productie care a cucerit inimile publicului american in 2004 a fost Shrek 2, care si-a adjudecat locul I la trei categorii, printre care si cea de comedia favorita. Donkey, a carui voce ii apartine lui Eddie Murphy, a fost numit, de asemenea, "personajul favorit de desene animate".

.

.

PREMIILE PE SCURT
Click pentru a mari imaginea
Cel mai bun film: Fahrenheit 9/11 * Cel mai bun film dramatic: The Passion of the Christ * Cea mai buna comedie: Shrek 2 * Cel mai bun film de animatie: Shrek 2

Continuarea favorita: Shrek 2 * Cel mai popular personaj de desene animate: Donkey din Shrek 2 (voce Eddie Murphy) * Cel mai nesuferit personaj de desene animate: Zana din Shrek 2 (voce Jennifer Saunders) * Cel mai bun cuplu: Drew Barrymore si Adam Sandler in 50 First Dates * Cea mai buna actrita: Julia Roberts * Cel mai bun actor: Johnny Depp * Cea mai buna actrita in rol principal: Renee Zellweger (foto) * Cel mai bun actor in rol principal: Brad Pitt * Cea mai buna actrita intr-un film de actiune: Angelina Jolie * Cel mai bun actor intr-un film de actiune: Will Smith

Cel mai comic actor: Jim Carrey * Cea mai comica actrita: Ellen DeGeneres * Cel mai bun serial dramatic: CSI: Crime Scene Investigation * Cel mai bun serial de comedie: Will & Grace * Cel mai bun star TV: Matt LeBlanc * Cea mai buna vedeta TV: Marg Helgenberger * Cel mai bun realizator de talk-show: David Letterman

Cel mai bun reality-show: American Idol * Formatia favorita: U2 * Cantareata favorita: Alicia Keys * Cantaretul favorit: Usher * Cea mai buna cantareata country: Shania Twain.
×
Subiecte în articol: arte