x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Antena 1, lidera la stiri si talk-show

Antena 1, lidera la stiri si talk-show

01 Iun 2004   •   00:00

In familiile cu un singur televizor s-a dus dintotdeauna o lupta pentru detinerea si controlul telecomenzii. In urma unui sondaj realizat pentru CNA de IMAS in perioada 1-8 aprilie s-a lamurit misterul.

CRISTINA OLOGEANU

La mai putin de o saptamana de la anuntarea rezultatelor sondajului "Expunerea copiilor la programe radio si TV", realizat de Gallup Romania si Metro Media Transilvania, CNA revine cu un alt sondaj. De data aceasta, scopul este aflarea preferintelor romanilor de peste 15 ani din toate mediile in materie de prosturi si de programe radio/tv, sub titulatura: "Obiceiuri, atitudini si satisfactii ale consumatorilor de radio si televiziune".

Telecomanda

In casele in care intreaga familie se uita la televizor, dar fiecare vrea sa vada programe diferite, 38% dintre cei interogati au afirmat ca barbatii sunt cei care detin telecomanda si stabilesc la ce se uita familia, 23% ca femeile sunt stapanele telecomenzii si doar in 7% din cazuri copiii dicteaza.

Cei mai multi romani prefera programele de stiri: 93,8% barbatii si 72,3 % femeile. Cei mai multi romani se declara satisfacuti de programele de stiri ale postului Antena 1 (85,6%), in timp ce pe locul urmator se plazeaza programele de stiri de la Pro TV (84,7%), Realitatea TV (83,9%) si Romania 1 (80%). Partea ce mai interesanta a jurnalelor de stiri o reprezinta rubrica meteo, urmarita indeosebi de 77% dintre cei intervievati. Stirile de factura sociala sunt preferate de 57% dintre romani, cele despre dezastre/accidente si crime se plaseaza abia pe locul 6 in topul preferintelor telespectatorilor (48%).

Antena 1

La intrebarea "Care este talk-show-ul preferat?", 49,5% au ales emisiunea Marius Tuca Show. Practic, Tuca a avut tot atatia simpatizanti cat toti ceilalti la un loc. Astfel, Antena 1 se situeaza in top la capitolul talk-show, avand cifre de sase ori mai mari decat Romania 1 sau Pro TV.

Cei chestionati s-au declarat satisfacuti de programele de divertisment de la Antena 1, acordand o nota de 3,65 din maximum de 4, urmata de Pro TV, Romania 1 si Prima TV. Si emisiunile de investigatie/reportajele de la Antena 1 au fost declarate cele mai bune de public (3,48 din 4), in timp ce pe locul doi se plaseaza cele de la Pro TV, cu 3,43. Antena 1 conduce de departe si la categoria talk-show (3,72 din 4) urmata de Pro TV si Romania 1.
×
Subiecte în articol: arte antena