x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Arta războiului la cazaci

Arta războiului la cazaci

de Daniela Titire    |    02 Noi 2007   •   00:00

Ansamblul Cossacks of Russia a incins miercuri seară atmosfera la Sala Palatului. Succesul de anul trecut i-a readus in Romănia, iar publicul i-a primit cu aceeaşi căldură.

Ansamblul Cossacks of Russia a incins miercuri seară atmosfera la Sala Palatului. Succesul de anul trecut i-a readus in Romănia, iar publicul i-a primit cu aceeaşi căldură. "Cazacii zburători" ne-au oferit un spectacol impresionant de muzică, dansuri şi căntece, aducănd o fărămă din tradiţiile populare ruseşti. Cei nouă instrumentişti au interpretat balade vechi, dar şi ritmuri moderne sau ţigăneşti.

Tinerii dansatori cazaci au transpus luptele şi măiestria militară, poveştile lor de dragoste in paşi de dans plutind pe scenă in acordurile unor celebre piese ruseşti. Idila dintre un tănăr care pleacă la război lăsăndu-şi acasă iubita sau dansurile războinice executate cu măiestrie ne-au demonstrat că sunt o echipă de profesionişti.

KALINKA. Costumele, graţia cu care au dansat au transmis emoţii, făcănd sala să vibreze pe ritmurile celebrei Kalinka maia. Pentru spectacolul deosebit au fost răsplătiţi cu ropote de aplauze, urale şi flori. Surpriza serii a fost făcută de insuşi directorul artistic al ansamblului care a dansat alături de cazaci la final. Acesta este primul show din seria "Arta războiului", spectacole ce vor avea loc in nu mai puţin de zece oraşe. După Bucureşti urmează Iaşi, Cluj-Napoca, Alba, Ploieşti, Constanţa, Braşov, Timişoara, Oradea, Baia Mare şi Suceava.

×
Subiecte în articol: arte