x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Audiente - Antena 1 a fost postul preferat al romanilor la turul doi al alegeril

Audiente - Antena 1 a fost postul preferat al romanilor la turul doi al alegeril

13 Dec 2004   •   00:00

CULTURA/MASS-MEDIA
Editia speciala a Observatorului de duminica seara, de dupa inchiderea urnelor, a inregistrat un rating de 10,4% si o cota de piata de 23,4%, situandu-se peste emisiunile similare prezentate de catre posturile TVR si Pro TV. Fie ca este vorba de emisiuni de divertisment, de super productii cinematografice sau de evenimente importante aflate in desfasurare, romanii aleg Antena 1. Iar duminica romanii au preferat din nou Antena 1 pentru a se informa asupra derularii alegerilor prezidentiale.

De altfel, in urma sondajelor de specialitate efectuate, telespectatorii au votat stirile Antenei 1 drept cele mai credibile si cel mai profesionist realizate. Iar Antena 1 a fost singura televiziune particulara care, pentru a-si informa prompt si corect privitorii, a comandat un exit-poll.

Astfel, duminica seara, editia speciala a Observatorului, in care Lucian Mandruta a dezvaluit rezultatele sondajului de opinie, a inregistrat un rating de 10,4% in randul populatiei provenind din mediul urban si o cota de piata de 23,4%, in timp ce Pro TV, care a asteptat ca Antena 1 sa faca publice rezultatele comandate agentiei CURS pentru a le difuza, a realizat doar 5,2% rating, cu o cota de piata de 11,7%. Conform acestor date furnizate de TNS - AGB International, in jur de 4,5 milioane de telespectatori s-au uitat la editia speciala a Observatorului de la ora 21:00 timp de cel putin un minut. Si pe segmentul de varsta 18 - 49 de ani, Antena 1 a avut cei mai multi telespectatori, ratingul inregistrat fiind de 9,4%, fata de doar 5,5% al Pro TV.

Antena 1 fost lider pe mai multe categorii de audienta si la Editia speciala a stirilor de la ora 18:51, dar si la Observatorul de la ora 19:00. In randul populatiei din mediu urban, ratingul editiei speciale de la 18:51 a fost de 8,6%, iar al stirilor prezentate de Gabriela Vranceanu Firea de 10,5%.

Ca urmare a acestor date de audienta inregistrate, a fost confirmat din nou rezultatul sondajului de opinie care a relevat ca Observatorul este emisiunea de stiri preferata a romanilor.

ALESSANDRA, LIVE LA CNN
O noua dovada de profesionalism: Alessandra Stoicescu (foto) a fost corespondentul roman care a transmis pentru CNN informatii despre desfasurarea alegerilor in Romania, la majoritatea buletinelor de stiri ale prestigioasei televiziuni. La ora 22:00, ora Romaniei, prezentatoarea celei mai importante emisiuni de stiri - Observator - a anuntat rezultatele exit-poll-ului, si tot atunci, prin intermediul Antenei 1, presedintele Ion Iliescu a fost intervievat de CNN.
×
Subiecte în articol: arte antena