x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Bregovic va compune muzica filmului ''Ursul'', regizat de Chişu

Bregovic va compune muzica filmului ''Ursul'', regizat de Chişu

de Roxana Ioana Ancuta    |    25 Feb 2008   •   00:00

Filmul “Ursul” regizat de Dan Chişu, care va intra în lucru din această vară, va beneficia de o coloană sonoră de excepţie: muzica lui Goran Bregovic.

Filmul “Ursul” regizat de Dan Chişu, care va intra în lucru din această vară, va beneficia de o coloană sonoră de excepţie: muzica lui Goran Bregovic. Artistul sârb a făcut această dezvăluire în conferinţa de presă ţinută sâmbătă de TVR, după concentrul de aproape o oră pe care l-a avut la finala naţională a Eurovision, alături de instrumentiştii săi de la Wedding Funeral Orchestra.

Pelicula lui Chişu este un ''road movie'' despre perioada post-comunistă în care noul director al Circului Globus, pe nume Panduru, un tânăr dinamic de 30 de ani, este pus în această funcţie din motive politice, fiind un fost revoluţionar, dar care nu are nici o cunoştinţă despre management, transmite Rompres. Din motive pecuniare, înainte de primul spectacol realizat imediat după revoluţie, directorul ajunge să vândă ursul Circului Globus unui vânător neamţ cu 50.000 de mărci, gândindu-se că aceasta ar fi o soluţie salvatoare pentru salariile angajaţilor instituţiei. După un vot democratic, artiştii circului nu sunt de acord cu sacrificarea lui Moş Martin (ursul), însă Panduru, fără ştirea lor, pleacă cu ursul în munţi pentru a-l vinde vânătorului. Delegat să se ocupe de vânătorul neamţ este un ţigan, Maradona, care are în acea zi nunta fiicei sale. Pe urmele ursului pleacă mai mulţi angajaţi de la circ.

În final, directorul, circarii, ursul şi neamţul îmbătat la nunta ghidului său, se întâlnesc. Neamţul se sperie de urs, îşi udă pantalonii, după care se hotărăşte să nu-l mai împuşte. În toată hărmălaia creată, ursul se plimbă cu o bicicletă. Circarii şi directorul hotărăsc să lase ursul liber în natură şi totul pare că se termină cu bine. Însă Moş Martin ajunge victima unui alt vânător neamţ, care a plătit pentru a împuşca un alt urs.

Scenariul a luat a doua notă la concursul  Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), organizat în noiembrie 2007 şi  este o producţie particulară.

           

 

×
Subiecte în articol: arte ursul