x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Buzdu’, sarbatorit

Buzdu’, sarbatorit

25 Sep 2004   •   00:00
Buzdu’, sarbatorit

Daniel Buzdugan, omul de radio caruia i s-a dus vestea ca face cele mai multe si cele mai reusite farse, a implinit 31 de ani pe 23 septembrie. Cu aceasta ocazie si-a adunat colegii de presa si a facut un chef la Sinaia. In plus, el a lansat si primul CD cu farsele de la Radio 21.

CRISTINA OLOGEANU, MIRUNA MIHALCEA

Cu mic cu mare am sters-o spre Castelul Peles, unde ne daduse sarbatoritul intalnire. Odata ajunsi , ia-l pe Buzdu de unde nu-i! Asa ca ghidul si-a intrat in rol. Primul obiectiv: un cavaler imbracat in armura din perioada medievala. Si cum curiozitatea a fost mare, multi au vrut sa-l atinga. Nu mica ne-a fost mirarea cand "mortul" a-nceput sa se miste. "Figurantul" si-a dat casca jos si a inceput sa urle: "Surpriza!". Ei bine, Buzdugan ne-a copt-o. Pentru prima oara.

PIUNEZE. Ziua abia incepea. Turistii prezenti la Castel au uitat cu totul ca au venit sa viziteze frumoasa cladire si au inceput sa se fotografieze cu Daniel Buzdugan in postura de cavaler. Si muzeografele au dat navala pe la ferestre sa urmareasca prestatia farsorului. Care tocmai isi invita oaspetii sa ia "CD-uri calde". Numai ca nu te puteai apropia de ele. De ce? Pentru ca ambele fete ale carcasei gazduiau un puhoi de piuneze. Cu totii ne-am asumat riscul, astfel c-a fost mare bataie pe "Farsele lui Buzdugan".

DETURNARE. Autocarul care urma sa ne duca la sindrofie a fost deturnat. Cu Tudor Chirila in rolul faptasului. Ziaristii au coborat totusi din autocar si… surpriza din nou! Am nimerit la lansarea oficiala a Festivalului Toamnei din Sinaia, care se desfasoara in acest week-end.

ROMANES. Daca la aniversari, unii au parte de fete care ies din tort, Buzdugan l-a primit in dar pe insusi regele rock’ n’ roll-ului, Elvis Presley. Un "fals", bineinteles care i-a cantat cateva hituri ale lui Elvis in limba lui de origine. Adica romanes. La asa un cadou, Buzdu si-a dat mana cu Tudor si s-au mutat la Taverna Sarbului, pentru o masa de pomina.

CADOU. Si gazdele si invitatii s-au "dedat" la farse. De la armura de 25 de kilograme in care sarbatoritul si-a asteptat musafirii, pana la sotiile colegilor. Curios, dar treaba cu cavalerul n-a fost ideea lui Buzdu. "M-am trezit pur si simplu ca trebuie sa-mbrac nebunia aia". A urmat petrecerea. Chiar daca sarbatoritul nu era decat la un pas de oaspeti, acestia nu s-au obosit sa se ridice de la mese si i-au inrosit telefonul lui Buzdugan, astfel ca omul ajunsese sa se gandeasca de trei ori inainte sa raspunda. Daniel a marturisit totusi ca se-astepta la ce-i mai rau…

ALBUM

"Farsele lui Buzdugan", albumul pe care autorul l-a lansat chiar de ziua lui, contine 16 din cele mai savuroase "momente" din sezonul trecut si e pentru cei care au "simtul umorului, precum Hagi simtul portii…" Evident, eram curiosi sa stim daca va exista si o continuare. "Daca lumea va fi la fel de multumita ca pana acum, probabil ca da. Pana si-n Italia auzise lumea de ele!"

×
Subiecte în articol: arte