x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Candidaţii la bursa „Gabriela Tudor“ în management cultural se pot înscrie până la 10 septembrie

Candidaţii la bursa „Gabriela Tudor“ în management cultural se pot înscrie până la 10 septembrie

02 Sep 2009   •   00:00

Bursa „Gabriela Tudor“ în management cultural, în valoare de 3.500 de lire, care se va derula în Marea Britanie în perioada ianuarie – iulie 2010, poate fi obţinută dacă pretendenţii îşi depun candidaturile până la 10 septembrie.



Este vorba de un stagiu de şase săptămâni structurat astfel: două săptămâni de stagiu în cadrul Festivalului Filmului Românesc de la Londra organizat de Fundaţia Raţiu; un internship într-o organizaţie culturală britanică sau un proiect de dezvoltare profesională propriu derulat la Londra (vizită la diferite instituţii şi organizaţii culturale); un curs/stagiu de formare profesională în management cultural cu durata maximă de două săptămâni.

Această bursă anuală a fost lansată pe data de 30 iunie de Fundaţia „Gabriela Tudor“ (noul nume al Fundaţiei culturale Proiect DCM) din Bucureşti în parteneriat cu Fundaţia Raţiu din Londra. Iniţiată în memoria managerului cultural Gabrielei Tudor, care a părăsit această lume în ianuarie 2009, bursa are menirea să „ofere oportunităţi de perfecţionare profesională la nivel european tinerilor manageri culturali din România“.

Gabriela Tudor a contribuit în mod semnificativ la dezvoltarea scenei artistice româneşti prin iniţiativele şi proiectele realizate şi prin sprijinul direct acordat artiştilor şi organizaţiilor culturale. Ca director al Fundaţiei Pro Helvetia în Romania, în perioada 1999-2008 (ulterior Programul Cultural Elveţian în România), a contribuit la promovarea şi realizarea unor proiecte inovatoare în toate domeniile artistice. A iniţiat programe de rezidenţe şi schimburi artistice, a încurajat scena de artă contemporană independentă, producţia de spectacole şi a sprijinit organizarea de festivaluri de dans, muzică, teatru, arte vizuale şi film.

În 2007 a fondat şi a pus bazele „United Experts“, marcă de calitate menită să ofere servicii de coaching şi consultanţă culturală, al cărui director a fost până la când a murit.
Bursierul va beneficia de un mentor pe perioada întregului stagiu în Marea Britanie, în persoana lui Ghislaine Boddington, manager cultural cu largă experienţă în derularea de proiecte culturale internaţionale.

C~ştigătorul primei burse „Gabriela Tudor“ va fi invitat să participe la lansarea oficială a bursei în management cultural, care va avea loc la 8 octombrie la Londra, la sediul Fundaţiei Raţiu.
 
Valoarea bursei va acoperi costul biletelor de avion Bucureşti – Londra – Bucureşti şi a transportului local în Marea Britanie, cazarea pe perioada bursei, diurna bursierului, buget pentru bilete la spectacole, filme, intrări la muzee şi expoziţii, costul unui curs de management cultural cu durata maximă de 14 zile, precum şi o sumă de 500 de lire, aflată la dispoziţia bursierului, destinată achiziţionării de echipamente (laptop, cameră digitală) sau cărţi de specialitate.

Bursierul va beneficia şi de consultanţă gratuită pentru implementarea unui proiect cultural în anul 2010, acordată de United Experts.

Cerinţele pentru aplicant sunt: buna cunoaştere a limbii engleze, o înaltă motivaţie şi angajament, obligaţia la finalul bursei de a activa cel puţin un an în sectorul cultural din România.

Cei interesaţi să aplice sunt invitaţi să completeze şi să trimită electronic, la adresa de email bursa@gabrielatudor.ro, dosarul de participare în limba engleză, care trebuie să conţină: formular de participare, scrisoare de intenţie, scrisoare de recomandare, curriculum vitae. Orice alte materiale de prezentare a proiectelor realizate şi/sau a organizaţiei în cadrul căreia activează sunt binevenite.

Bursa „Gabriela Tudor“ este oferită de Fundaţia Raţiu din Marea Britanie şi United Experts cu sprijinul financiar al Programului Cultural Elveţian.

×
Subiecte în articol: arte