x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Cartile Revolutiei

Cartile Revolutiei

19 Dec 2004   •   00:00

CULTURA
La 15 ani de la Revolutia din decembrie ’89, Editura RAO lanseaza trei volume dedicate acestui moment: "Istoria loviturilor de stat in Romania" si "Interviuri despre Revolutie" ale lui Alex Mihai Stoenescu si "Condamnat la adevar. General Stefan Gusa" a Danielei Veronica Gusa de Dragan.
Astazi, de la ora 14:00, la Libraria Carturesti (Str. Pictor Arthur Verona nr. 13) vor fi lansate trei volume care surprind, din perspective diferite, evenimentele din decembrie ’89. Este vorba de Alex Mihai Stoenescu - "Istoria loviturilor de stat in Romania" (vol. IV (I)), volum subintitulat. "Revolutia din decembrie 1989 - o tragedie romaneasca", si de lucrarea "Interviuri despre Revolutie" a aceluiasi Alex Mihai Stoenescu. Printre persoanele intervievate se afla Alexa Visarion, Petre Roman, Petre Mihai Bacanu, Sergiu Nicolaescu, Dan Iosif si Gelu Voican Voiculescu. In fine, a treia carte este volumul "Condamnat la adevar. General Stefan Gusa" al Danielei Veronica Gusa de Dragan.

Asteptate cu nerabdare de publicul din Romania, aceste carti constituie cu siguranta momente de reflectie pentru toti cei care doresc abordari cat mai nuantate ale momentului decembrie ’89. (S.S.E.)

×
Subiecte în articol: arte