x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Cei mai buni din televiziune

Cei mai buni din televiziune

de Irina Munteanu    |    16 Mai 2007   •   00:00
Cei mai buni din televiziune
Sursa foto: Vlad Dumitrescu/

Un bărbat imbrăcat in ie şi cu pălărie ardelenească pe cap a căştigat Marele Premiu al celei de-a XVII-a Gale APTR: Grigore Leşe, pentru emisiunea "La porţile ceriului", de la TVR Cultural.

Luni seara s-au intălnit in Sala Amfiteatru a Teatrului Naţional Ticu Dumitrescu şi Irinel Columbeanu, Radu Paraschivescu şi Luis Lazarus, actori şi realizatori de televiziune, vedete şi oameni din spatele camerelor. Robert Turcescu, despre care Lucia Hossu Longin a spus că "a reuşit să facă din talk-show un adevărat policier", a căştigat premiul pentru emisiunea "100%", de la Realitatea TV. Antena 3 a obţinut trei premii: pentru clip de promovare - Dan Pavel şi Adrian Văncică, pentru reportaj, şi pentru emisiune de ştiri. Luis Lazarus, premiat la categoria "Emisiune de investigaţie socială", a mărturisit celor din sală: "Mă găndeam că OTV-ul e un trash şi că n-o să luăm niciodată un premiu. Dar văd că munca asiduă e luată in seamă. Mulţumesc lui Dumnezeu că ne-a creat, mulţumesc femeilor din viaţa mea şi lui Dan Diaconescu". Radu Paraschivescu, distins la categoria "Cronică TV", i-a replicat Monicăi Tatoiu, care remarcase mai devreme că "societatea civilă din Romănia incă nu există": "Am trecut aseară pe la societatea civilă şi se simţea binişor". Intămpinat cu aplauze de sală, cronicarul s-a amuzat: "Sunt uimit de aplauze. Inseamnă ca sunt destui printre dumneavoastră despre care am omis să scriu".

DISFUNCŢII. Din juriu au făcut parte Nicolae Breban, Lucia Hossu Longin, Manuela Cernat, Sorin Ilieşiu, Dan Necşulea, Dan Piţa şi Ilinca Tomoroveanu. Gala a fost prezentată de actriţa Irina Movilă şi de jurnalistul Nicolas Don, ce păreau a nu-şi fi invăţat prea bine rolurile. Cănd citeau amăndoi odată textul de pe clipboard, cănd işi spuneau unul altuia cu voce suavă: "Ce faci, te bagi peste mine?". Debutată cu muzica dulceagă a saxofonistului care a căntat cu Gloria Gaynor, seara a luat sfărşit in acordurile grave ale laureatului Grigore Leşe.

Distincţii

Juriul a mai decernat şi Premiul pentru portret, lui Adrian Bănuţă, de la TVR Cultural; Premiul pentru regie de serial de televiziune, lui Andrei Zincă, pentru "La urgenţă", difuzat la TVR 1. Premiul "Jean Louis-Calderon" l-au obţinut Tatiana Ţarfulea, Marian Voicu, Cristina Ţilică, de la TVR 1, Premiul pentru producător independent - Ada Vertan, de la Astra TV, iar Premiul pentru film document - Cosmin Niculescu de la TV Neptun. Premiul pentru imagine i-a revenit lui Marius Danci, de la TVR Timişoara, şi lui Mihai Adrian Buzura, de la TVR Cultural. La categoria Documentar de călătorie a fost recompensat Dan Chişu, Realitatea TV.

×
Subiecte în articol: arte premiul