x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Charles da gol in Dorobanti

Charles da gol in Dorobanti

23 Sep 2004   •   00:00

L-am vazut pe Basescu la TVR 1 cum se batea cu un moderator plus un consilier (?). Dupa un unu la zero pentru reprezentantul suprem al Primariei Bucurestilor (in a doua jumatate a meciului), reprezentatul tevere a tinut sa egaleze scorul, dar asta dupa ce mai mult ca sigur ca i s-a suflat in casca ce sa zica.

LUIZA LUPU - C(RAMPE)

Mai limpede: Basescu le-a zis ca si TVR are oares’ce datorii la Primarie, la care, intr-o prima instanta, moderatorul-cel-rau n-a zis nimic. Pe urma, Basescu-cel-viteaz a mai zis ce-a mai zis si pe urma s-a trezit si moderatorul-cel-rau sa-i zica. De unde i-or fi venit vorbele, ca parca nu le-avea la el!?!

Emisiunea "Vorbe despre fapte" (caci despre ea este vorba) a fost condimentata cu mai multe reportaje facute de-a sictiru’, in care se facea ca toti oamenii erau nemultumiti de Primarie si ce naspa e. Deontologic, reportajele au fost de bulshit. Ca sa nu mai zic de limbaj. Ia ciuliti ochii aici: "ne aflam in..., stam de vorba cu".

Eu n-am mai auzit asta de pe vremea lu’ Ceasca, Dumnezeu sa-l ierte, cand confiscase el toate cuvintele si lasase in libertate doar cateva, sa nu ne dam prea mult pe brancii literaturii, scrise sau vorbite, de proasta sau de buna calitate.

In fine, acestea fiind zise, ma gandesc ca suntem totusi in mileniul trei (cum trece vremea, maine-poimaine ne pomenim in mileniul patru si n-am facut nici o branza) si ca, in era de aur a postmodernismului ar trebui drecu sa ne mai cizelam si noi limbaju’ asta (io zic de altii, da’ de mine nu ma iau, pentru ca persoanele de fata se exclud intotdeauna).

Asta mai ales cand ne dam la televizorul public, Doamne iarta-ma! Oricum, mie mi-a placut de Base cand a zis "piata Charles da gol". Ce m-am mai ras de una singura! Auzi, Charles da gol, hi-hi!

Dar sa uitam acest sinistru deja-vu evocat de televiziunea romana si libera de orice obligatii fata de Primarie si sa trecem la televiziunea romana si libera de orice obligatii fata de Primarie, mai exact la emisiunea ei matinala, "Doi fara un sfert".

Cred ca titulatura asta se refera la cei doi moderatori care sunt doi, dar n-au un sfert. Cred ca sfertul ala se refera la... aaa..., dar raspunsul il veti afla intr-o emisiune viitoare. O zi excelenta in continuare!

×
Subiecte în articol: arte