x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Concert - Angela Gheorghiu, Craciun in Romania

Concert - Angela Gheorghiu, Craciun in Romania

12 Dec 2004   •   00:00

Dupa zece ani de absenta de pe scenele Romaniei, timp in care, rasfatata si aclamata atat de publicul de peste hotare, cat si de critica internationala de specialitate, si-a construit o cariera impresionanta in strainatate, soprana Angela Gheorghiu vine la Bucuresti pentru a sustine un spectacol de exceptie.


SEBASTIAN S. EDUARD

EVENIMENT. Pe 23 decembrie, cu incepere de la ora 19:00, la Sala Palatului, melomanii care o asteapta de multe vreme pe Angela Gheorghiu sa concerteze in Romania vor putea asista la o seara magica, un adevarat eveniment monden al sfarsitului de an. Intr-o productie exceptionala, acompaniata de Corul National Madrigal si de Orchestra Nationala Radio, Angela Gheorghiu va oferi un adevarat regal publicului romanesc, cu un repertoriu continand atat cantece de Craciun, cat si arii celebre de opera, cu care artista a cucerit inimile publicului din lumea intreaga.

BIOGRAFIE. Nascuta la Adjud, Angela Gheorghiu a absolvit cursurile Academiei de Muzica din Bucuresti. In 1992 a debutat international, la Opera Regala din Londra, Covent Garden, cu "Boema" de Puccini. In acelasi an, canta si pe scenele renumitelor opere Metropolitan din New York si Staatsoper din Viena.

RELANSARE. Cariera artistei se lanseaza spectaculos 2 ani mai tarziu. In noiembrie 1994, Angela Gheorghiu - pe atunci o soprana putin cunoscuta, cu un nume greu de pronuntat pentru britanici - isi face aparitia intr-o noua montare "La Traviata" de Verdi si redefineste cliseul "succes peste noapte".

Postul de televiziune BBC isi anuleaza toate programele pentru a transmite in direct spectacolul, casa de discuri Decca Records scoate in timp-record pe piata o inregistrare a carei lansare ar fi durat, altminteri, luni intregi, iar ziarele din Marea Britanie se umplu de cronici entuziaste la adresa artistei.

VEDETA
Chiar daca mass-media mai fabrica uneori "vedete", doar adevaratele valori rezista in timp si Angela Gheorghiu o dovedeste din plin. "Eu sunt o artista care prinde viata pe scena. Restul este legenda, pe care sper sa o scrie altii pentru mine", afirma soprana, care este adorata la Covent Garden.
×
Subiecte în articol: arte angela angela gheorghiu gheorghiu