x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale "Concertul" şi "Eu când vreau să fluier, fluier", în cărţi pentru premiile Academiei de Film Europene

"Concertul" şi "Eu când vreau să fluier, fluier", în cărţi pentru premiile Academiei de Film Europene

09 Sep 2010   •   00:00

Peliculele "Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban, şi "Concertul", de Radu Mihăileanu, se află pe lista celor 46 de producţii europene eligibile (reprezentând 32 de ţări) pentru o nominalizare la ediţia din 2010 a premiilor Academiei de Film Europene. Anunţul a fost făcut de Academia de Film Europeană şi EFA Productions gGmbH, iar filmele selectate au fost votate de membrii Academiei de Film Europene şi de un comitet format din reprezentanţii board-ului de conducere al instituţiei, alături de experţii Gunnar Bergdahl (Suedia), Pierre-Henri Deleau (Franţa), Stefan Kitanov (Bulgaria), Derek Malcolm (Marea Britanie) şi Nikolaj Nikitin (Germania).



Astfel, alături de "Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban, şi "Concertul", de Radu Mihăileanu, au mai fost selectate pentru nominalizare pelicule precum "Honey", de Semih Kaplano?lu, "Film Socialism", de Jean-Luc Godard, "The Ghost Writer", de Roman Polanski, "Lebanon", de Samuel Maoz, "Soul Kitchen", de Fatih Akin, "Tournee", de Mathieu Amalric, şi "The Aviatrix of Kazbek", de Ineke Smits. În săptămânile următoare, cei 2.300 de membri ai Academiei de Film Europene vor vota peliculele care vor fi nominalizate la mai multe categorii de premii, nominalizările urmând să fie anunţate la 6 noiembrie, la Festivalul European de Film de la Sevilla. Cea de-a 23-a ediţie a premiilor Academiei de Film Europene va avea loc la 4 decembrie, la Tallinn, în Estonia. Anul trecut, "The White Ribbon", în regia lui Michael Haneke, a fost distins cu premiul pentru cel mai bun film european.

×
Subiecte în articol: arte