x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Cornel Chiriac era un diliman constructiv

Cornel Chiriac era un diliman constructiv

31 Mar 2005   •   00:00

Seara literar-muzicala la Prometheus. In memoriam Cornel Chirac. Johnny Raducanu, Emil Hurezeanu, Harry Tavitian, Nicolae Manolescu, Florian Pittis, Adrian Voiculescu si altii s-au adunat ca sa-i sarbatoreasca amintirea.



  • de MIRUNA MIHALCEA

  • Johnny: "Dilimaneala lui Chiriac era una constructiva"
    POVESTE. Localul plin. De emotie si de oameni, tineri si mai putin tineri, de la Bucuresti si de la Chisinau, care au dat meciul pe-o seara de sarbatorire a libertatii. Care-au ascultat cu sufletul la gura povestea vietii lui Cornel Chiriac si care au intepenit de revolta revazand, cu ochii mintii, tragicul asasinat care l-a rapus pe Chiriac.

    RADIO-UL LIBERTATII. Emisiunea muzicala "Metronom", difuzata la Radio Europa Libera, l-a consacrat. Cei care stiu, sa-si aminteasca. Cine se uita pe-atunci la "O mie si una de seri" si lingea cogeac romanesc care se lipea cu-ndarjire de masele, sa afle.

    STIATI CA...Sa afle ca a fost "crescut" de Johnny Raducanu. Ca el i-a pus "pile barosane" la radio. In fine, Emil Hurezeanu l-a definit drept "o adevarata miscare de eliberare, si nu neaparat prin muzica, o miscare ce i-a purtat numele". "Un dizident care a stiut sa loveasca comunismul in moalele capului".

    HALL OF FAME. Cornel Chiriac are prima stea din Galeria Nemuritorilor. Site-ul www.radio3net.ro o sa va lamureasca. Aici o sa gasiti si cateva emisiuni ale lui, inregistrate de amatori, pe casetofoane, atunci cand gestul ar fi putut sa te trimita direct la racoare. Si inca ceva. O seara literara nu-nseamna plictiseala. Iar "remember" nu-nseamna priveghi. A-nsemnat, in schimb, un duet muzical Johnny Raducanu - Harry Tavitian. Rarisim. Noapte buna, Cornel Chiriac!

    ×
    Subiecte în articol: culture club chiriac