x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Creaţia vizuală, la vedere

Creaţia vizuală, la vedere

20 Aug 2010   •   00:00

Prima Tabără de Street-Art din România, "Free Art", se deschide luni, la Copşa Mică. La eveniment participă 20 de tineri artişti din Franţa şi România.

Tehnicile graffiti vor intra în rezonanţă cu tehnicile ecologice de reciclare a unor suporturi, spun organizatorii acestei tabere de creaţie vizuală. Astfel, bannerele din Copşa Mică folosite în campaniile electorale şi prezidenţiale vor deveni un suport artistic pe care vor lucra artiştii invitaţi. "Vechea identitate propagandistică a bannerelor va fi înlocuită cu o identitate nouă, una artistică, prin care semnele Libertăţii nu sunt îngrădite de nici un mesaj partinic", se arată într-un comunicat de presă.

Tabăra de Street-Art se va desfăşura în perioada 23-29 august. Curatorul şi iniţiatorul proiectului este artistul vizual Mihai Zgondoiu, iar evenimentul este organizat de Primăria Copşa Mică, în parteneriat cu diverse asociaţii.

Rezultatul activităţii artiştilor din tabără va putea fi urmărit la 28 august, începând cu ora 11:00, când vor fi expuse operele create în cadrul "Turului Free Art".

×
Subiecte în articol: arte