x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Cultură în Grădina Valorilor

Cultură în Grădina Valorilor

28 Iul 2010   •   00:00
Cultură în Grădina Valorilor

Ateliere de creaţie, cursuri, dezbateri, concursuri şi spectacole. Toate au loc în Grădina Valorilor Româneşti din Parcul Copilului din Bucureşti, o oază de cultură în inima Bucureştiului, unde sunt amplasate cele 76 de busturi reprezentând persona-lităţi semnificative ale istoriei şi culturii naţionale.



Pe toată durata verii, Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României va organiza aici numeroase activităţi, adresate, cu precădere, copiilor şi tinerilor. Istoria artei, literatura, pictura sau istoria sunt doar câteva dintre domeniile în care sunt organizate cursuri, ateliere sau concursuri. Totodată, pentru a încuraja cultura dezbaterii şi oratoriei, a fost amplasată o "Tribună a democraţiei", versiunea românească a "speaker's cornerului" din Hyde Park. De la "Tribuna Democraţiei" cei care doresc îşi pot susţine punctul de vedere sau face celorlalţi cunoscute opiniile. Primul pas a fost făcut miercuri, 21 iulie, de 14 tineri performanţi, elevi ai unor licee de elită din Bucureşti, în cadrul unui concurs de dezbateri având ca temă una dintre problemele cu care ei şi colegii lor se confruntă: tinerii cu performanţe nu sunt suficient sustinuţi şi recunoscuţi în România. Iar dezbaterile vor continua.

Duminică, 25 iulie, începând cu ora 11:00, cei mici sunt aşteptaţi la un spectacol dedicat lor, din care vor face parte şi de această dată: teatrul de păpuşi - o adaptare a cunoscutei poveşti "Hansel şi Gretel", atelierele de creaţie - olărit, păpuşi din lână, desene, dansurile moderne şi cele populare interpretate de trupa Pasitos sau minirecitalurile grupurilor vocale Steluţele Europei şi Liliput. Programul activităţilor cuprinde a doua ediţie a concursului de cultură generală "Vânătoarea de comori", cursuri de pictură şi istoria artei, pe 28 iulie, ateliere de limba engleză, pe grupe de vârstă, pe 29 iulie şi ateliere de lectură şi scriere creativă pe 30 iulie, cu temele "Poezia verii" sau "Călătorii în plin soare". Accesul la toate activităţile este gratuit. Mai multe detalii pot fi obţinute de pe site-ul fundaţiei la adresa http://www.fundatiadanvoiculescu.ro.

×
Subiecte în articol: arte