x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale CULTURA/INFO

CULTURA/INFO

10 Ian 2005   •   00:00



11 ianuarie 2005
ACHIZITIE. News Corporation, proprietate a miliardarului Rupert Murdoch, va anunta o oferta de sapte miliarde de dolari pentru achizitia a 17,9% din actiunile Fox Entertainment. News Corporation controleaza in prezent 82,1% din titlurile grupului Fox Entertainment. Potrivit ziarului Wall Street Journal, tranzactia a fost aprobata de Consiliul de Administratie al News Corporation si va duce la intarirea controlului asupra unora dintre cele mai importante active media din Statele Unite, precum reteaua de canale de televiziune Fox si serviciul de telecomunicatii prin satelit DirecTV.

TV PE MOBIL. Coreea de Sud a procedat, luni, la difuzarea primei emisiuni a unei televiziuni prin satelit pe telefoanele mobile. Sistemul, aflat inca in stadiu de experiment, va fi lansat propriu-zis pe piata peste patru luni si va permite utilizatorilor de telefonie mobila sa urmareasca programe de televiziune pe celular, gratie unei tehnologii create de grupul japonez Toshiba. Compania propune utilizatorilor o gama de 14 canale video si 24 audio. Coreea de Sud este cea mai avansata tara din lume in materie de Internet si telefonie mobila, 76% din locuitori detinand un celular.

BASIC INSTINCT 2. David Morrissey a castigat rolul principal din urmarea filmului Basic Instinct, printre contracandidatii sai numarandu-se mai multe nume celebre de la Hollywood, precum Kevin Costner, Kurt Russell si Gabriel Byrne. Actorul, mult mai putin cunoscut decat contracandidatii sai, se afla la primul rol major din cariera sa. Sharon Stone va juca si de aceasta data rolul Catherine Tramell - la 13 ani dupa ce Basic Instinct a lansat-o definitiv in lumea filmului. Michael Douglas, cel care a jucat in 1992 rolul principal masculin, a declinat de repetate ori oferta de a face o continuare a filmului. (S.S.E.)

×
Subiecte în articol: arte