x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale CULTURA/MASS-MEDIA/Info

CULTURA/MASS-MEDIA/Info

26 Ian 2005   •   00:00

27 IANUARIE 2005
JURNALISTI UCISI. Numarul jurnalistilor ucisi in 2004 se ridica la 71, 23 dintre acestia pierzandu-si viata numai in Irak, a anuntat Asociatia Mondiala a Ziarelor. Acesta este bilantul cel mai tragic de dupa 1994, an in care si-au pierdut viata 73 de jurnalisti. Irakul este inca o zona periculoasa pentru jurnalisti, 23 dintre ei fiind dati disparuti in 2004 fata de 15 in 2003. A doua tara cu grad de periculozitate ridicat pentru jurnalisti a fost Filipine, unde au fost ucisi 11 jurnalisti in 2004. Desi un mare numar dintre aceste decese sunt puse pe seama razboiului si a terorismului, numerosi jurnalisti care fac investigatii privind crima organizata, traficul de droguri, coruptia si alte infractiuni sunt, de asemenea, victime ale asasinatelor". In mai mult de trei cazuri din patru, autorii crimelor nu au fost adusi in fata justitiei.

INCANTARE. Regizorul Martin Scorsese s-a declarat incantat de rezultatul obtinut de filmul sau "The Aviator", la nominalizarile pentru Oscar. "Sunt fericit ca efortul tuturor celor care au pus suflet in acest film a fost recunoscut de Academie", a declarat Scorsese. "The Aviator" a fost nominalizat la 11 categorii, inclusiv cele mai importante: cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor in rol principal, cei mai buni actori in roluri secundare. Potrivit unor analisti, succesul filmului lui Scorsese poate fi considerat o dovada de recunoastere din partea Academiei fata de regizorul care a semnat unele dintre cele mai importante filme din ultimii 30 de ani, fara a fi premiat insa niciodata cu un Oscar.

MOONSPELL, IN ROMANIA. "Licantropi, ingeri fara stapan, pacatosi, bizari alchimisti si entomologi, dincolo de intuneric si speranta, cu totii ne vom primi intr-un final antidotul: Moonspell in Timisoara!" Acesta este anuntul prin care Bestial Records ne anunta ca va aduce in Romania trupa Moonspell.

Cel mai important grup al rockului metal de expresie gotica, Moonspell, intreprinde un dublu turneu european. Pe 11 martie, la Sala Olimpia din Timisoara, trupa va sustine un recital special "best of", timp de o ora si 20 de minute. In calitate de trupa influenta a scenei metal din anii ’90 si la o decada dupa legendarul debut "Wolfheart", membrii formatiei lusitane vor evolua in fata audientei din Romania intr-un show demn de reputatia renumelui. In deschidere este invitat, pentru 50 de minute, cel mai apreciat grup elen de metal - Rotting Christ, de 18 ani activ in undergroundul european, aflat pentru a doua oara in Romania, dupa un exploziv recital la Metalheart Fest 2003 din Costinesti. Biletele achizitionate in avans costa 590.000 de lei, iar cele disponibile la intrare, in ziua concertului vor costa 660.000 lei. (Catalina Iancu)

×
Subiecte în articol: arte