x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale CULTURA/MASS-MEDIA/Info

CULTURA/MASS-MEDIA/Info

25 Ian 2005   •   00:00

26 IANUARIE 2005
TV IN EUROPA. Directorii celor mai mari televiziuni publice europene, reuniti luni, la Madrid, au pledat pentru un sector audiovizual public "puternic" in Europa si au revendicat un rol de prim plan in implementarea televiziunii digitale terestre. Radiourile si televiziunile publice trebuie sa devina o alternativa la procesul accentuat de concentrare din sectorul audiovizual si multimedia, la omogenizarea si diminuarea calitatii programelor, se arata in declaratia comuna a televiziunilor publice din Germania, Marea Britanie, Franta, Italia, Spania precum si a Radioteleviziunii Uniunii Europene (UER). Televiziunile publice trebuie sa aiba mijloacele de a achizitiona drepturile de difuzare ale unor evenimente din cele mai variate si de a produce programe de calitate. Acestea trebuie sa dispuna pe termen lung de fonduri publice, pe langa incasarile din publicitate, se arata in declaratie.

DIN NOU MAMA. Scriitoarea britanica Joanne Kathleen Rowling, creatoarea lui Harry Potter, a devenit mama pentru a treia oara. Rowling a adus pe lume o fetita, duminica, a precizat un purtator de cuvant al spitalului din Edinburg, adaugand ca mama si bebelusul care nu a primit inca un nume se simt bine. Scriitoarea avea deja o fetita de 11 ani, Jessica, din prima casatorie, si un baietel de aproape doi ani, David, cu actualul sau sot, Neil Murray. Seria "Harry Potter" a facut din J. K. Rowling, in virsta de 38 de ani, una dintre femeile cele mai bogate din lume.

"DEZBRACATU’ " - CAMERISTA. Carcotasii Serban Huidu si Mihai Gainusa s-au decis sa i-o coaca bine de tot colegului lor "Catalin Dezbracatu’ ". Asa ca, la Kiss FM, cei doi au lansat un concurs foarte simplu: cine stie tema emisiunii castiga un week-end la munte impreuna cu perechea sa. Un oradean a fost pe faza si a intrat in posesia premiului. Numai ca nu stia ca va avea si camerista inclusa in premiu. Pe parcursul week-end-ului "camerista personala" a cuplului castigator a fost nimeni altul decat… Dezbracatu’, care si-a dat toata silinta sa isi indeplineasca cu bine sarcinile noului job. (C.O.)

×
Subiecte în articol: arte