x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale CULTURA/MASS-MEDIA/Info

CULTURA/MASS-MEDIA/Info

07 Ian 2005   •   00:00

08 IANUARIE 2005
ZIUA ELVIS. Regele rock’n’roll-ului ar fi implinit 70 de ani. Canalul TCM incearca sa pastreze vie memoria lui Elvis Prestley (foto) prin difuzarea in seara de 8 ianuarie 2005, de la ora 22:00 a unei serii de filme artistice si documentare cu si despre marele artist. Printre acestea se numara si versiunea recent reeditata: "Elvis, That’s the Way It Is" (1970), "Jailhouse Rock" (1957) si "It Happened At The World’s Fair" (1963). In aceeasi zi, de la ora 23:45, este programat un interviu cu fratele vitreg al marelui artist, David Stanley. Acesta aduce un omagiu artistului si ne impartaseste mai multe detalii despre viata si experientele traite alaturi de "Rege". Pana in ziua de 16 august 1977, cand Elvis a murit, s-au vandut 600.000.000 de single-uri si albume. In anii ’70 Regele a reusit sa revina in atentia lumii, insa problemele de greutate si dependenta de narcotice l-au rapus in final. (Cristina Ologeanu)

MUNGIU REVINE. Productia "Lost and Found" - ce reuneste sase filme de scurt metraj realizate de tot atatia regizori din Europa Centrala si de Est, printre care si Cristian Mungiu - va deschide una dintre sectiunile Festivalului de Film de la Berlin, intitulata International Forum of New Cinema. Potrivit site-ului Berlinalei, deschiderea celei de-a 35-a editii a Forumului va avea loc in 11 februarie, cu premiera mondiala a proiectului "Lost and Found". Filmul lui Mungiu, "Turkey-Girl", spune povestea unei tinere care ajunge in Capitala pentru prima data in viata si se vede nevoita sa faca fata unei situatii dificile.

RECLAMATII LA BBC. Televiziunea publica britanica a primit un numar-record de plangeri din partea publicului dupa ce a anuntat ca va difuza "Jerry Springer - The Opera", o comedie muzicala inspirata din talk-show-ul celebrului animator de televiziune american. BBC, care a primit peste 20.000 de reclamatii, a decis sa nu dea curs plangerilor si sa isi mentina decizia de a difuza programul.

INTOARCEREA CARCOTASILOR. Luni, 10.01.2005, KissFM se muta cu catel si purcel la Predeal. Vreme de o luna, toate programele vor fi realizate si transmise in direct din Studioul Central amenajat pe partia din Clabucet. Carcotasii, care se vor intoarce luni din concediu, vor realiza prima editie a Cronicii din 2005 pe partia din Predeal. Nu este prima oara cand Carcotasii migreaza cu tot cu... postul de radio. In vara lui 2004, KissFM a plecat in vacanta la Mamaia, mutandu-si Studioul Central pe plaja.

×
Subiecte în articol: arte