x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Daca e!

Daca e!

13 Dec 2004   •   00:00

Cum o fi aia "sa ai bucurii la cineva"? Ce, parca bucuriile-astea le cumperi de la magazin, ti le pune-n punga si-ti mai da si-un bon pe deasupra, de parca n-ar fi suficient ca ti le impacheteaza frumos, cu fundita?

LUIZA LUPU - C(RAMPE)

Si pe urma, cu bucuriile-n punga, te duci la cineva, stai ce stai de vorba, pe urma pleci si-ti uiti bucuriile la el/ea si-ti dai seama cand ajungi acasa, il/o suni "auzi, fata, vezi ca mi-am uitat bucuriile la tine", "da, fata, le-am vazut si io, lasa, ca ti le bag in frigider", "vin maine sa mi le iau", "auzi? da’ pot sa iau si eu una?", "’aaaai, maaaa, ca mi le-am numarat", "’aaaaai, fata, una, ca nu mori, nu te-a facut pe tine o bucurie!", "bine, fata, da’ numai una, da?" "da, fata, da, «Numai una», de Mihai Eminescu, hi, hi, ce haioasa sunt", "daaaaa, indubitabil", faci tu, nervoasa ca-ti mananca aia o bucurie, da’ lasa, fata, ca-ti mai iei (daca e!), ce, parca s-au terminat toate bucuriile lumii, "hai pa", faci, necajita deja, simtind nevoia unei bucurii, "pa, fata, pa!".

Am avut si io o bucurie la cineva zilele astea, adica am avut mai multe da’ cea mai mare a fost c-am votat si eu, am votat si m-am simtit mare si adult si asa, cum sa zic… responsabila, da? Deci da? Deci responsabila, da? Nu ca fata Cristina, cosmeticiana la care am eu bucurii din cand in cand, care mi-a spus ca ea nu voteaza, ca ea citez isi baga picioarele am incheiat citatul, ca pe ea citez n-o intereseaza am incheiat citatul, ce sa-i faci unui asemenea iresponsabil, ca nici nu stiu cum sa-i zic? Il iei de guler si-l tarasti la sectia de votare si-i mai si spui cu cine sa voteze.

Auziti? Io nu vreau sa fac misto de nimeni, da’ nu pot sa nu va spun si dumneavoastra, in caz ca nu v-ati uitat la oteve intr-o nu-stiu-care dimineata (adica ba nu, intr-o duminica dimineata), ca sa, nu-i asa?, luati pulsul votarii, bineinteles, e acolo o reporterita pe care (aici iar ma umfla rasu’, imi pare sincer rau, imi cer si scuze (daca e! - alta expresie misto - deci numai "daca e", altfel nu), deci e acolo o reporterita pe care, doamnelor si domnilor, o cheama Vanghelita Pasat.

Deci Vanghelita Pasat, da? Doamnelor si domnilor, am auzit multe nume traznite la viata mea, da’ de Vanghelita si-nca Pasat n-am mai auzit niciodata. Mi-ar fi placut mai mult Vanghelita dac-ar fi chemat-o, de exemplu, Volkswagenlita Pasat (adica, daca tot e, macar sa fie cu totu’, zic). Si acum, Vanghelita, te rog frumos sa ma ierti; si daca tot m-ai iertat, eu ti-as cere prietenia. Vrei sa mi-o dai?

×
Subiecte în articol: arte