x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Dan Dumitru si-a dat demisia

Dan Dumitru si-a dat demisia

de Cristina Ologeanu    |    10 Aug 2005   •   00:00
Dan Dumitru si-a dat demisia

Directorul Departamentului de Stiri, Dan Dumitru, paraseste Prima TV la doua luni dupa incheierea crizei ziaristilor romani rapiti in Irak. Astfel, incepand cu data de 8 august, intre Dumitru si postul de televiziune amintit inceteaza orice relatie de munca. Unul dintre motivele pentru care Dumitru si-a dat demisia are legatura cu criza ostaticilor romani din Irak. "In ultimele trei-patru luni m-am consumat foarte tare. Practic, in perioada in care au fost rapiti ziaristii romani, m-am consumat exagerat, parca au trecut ani, nu luni." Desi a recunoscut ca au existat discutii cu privire la gestionarea crizei ostaticilor, Dumitru sustine ca a demisionat nu din cauza ca i s-ar fi reprosat ceva in aceasta directie. De asemenea, Dan Dumitru spune ca nici ratingul scazut al stirilor Prima TV, comparativ cu alte posturi tv, nu a cantarit in favoarea demisiei sale.

RELACHE. In perioada imediat urmatoare, Dan Dumitru vrea sa se odihneasca. "Cel putin pana in septembrie vreau sa stau linistit, sa imi «spal creierii». Nu am primit nici o alta oferta si nici nu vreau sa ma gandesc la urmatorul pas. In momentul de fata, familia si sanatatea sunt cele care primeaza", a incheiat Dan Dumitru. Acesta a preluat conducerea Departamentului de Stiri al Prima TV de la Dan Andronic in 1998. O prima ruptura cu postul s-a produs in septembrie 2004, cand a avut o tentativa de preluare a sefiei departamentului de stiri de la National TV, dar a revenit la Prima TV in ianuarie 2005. Locul sau va fi luat de Emil Pop. Acesta a lucrat mai multi ani in sectia de Investigatii a publicatiei Evenimentul Zilei si este editorul publicatiilor Investigatorul si TIR Magazin. Pop a mai lucrat pentru o perioada scurta si la Antena 1. In 1997, Emil Pop a fost primul redactor-sef al Prima TV, dar a ocupat acest post numai pana in 1998. (Cristina Ologeanu)

PLANURI
"Cel putin pana in septembrie vreau sa stau linistit, sa imi «spal creierii». Nu am primit nici o alta oferta si nici nu vreau sa ma gandesc la urmatorul pas. In momentul de fata, familia si sanatatea sunt cele care primeaza" - Dan Dumitru, fostul director la Departamentul de Stiri Prima TV

×
Subiecte în articol: arte dumitru dan