x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Danger căntă la The Rock Club

Danger căntă la The Rock Club

de Alex Revenco    |    14 Sep 2007   •   00:00
Danger căntă la The Rock Club

Clubul The Rock din Copenhaga este unul dintre cele mai renumite cluburi din nordul Europei, unde au căntat nume mari ale genului, precum Dokken, Kingdome Come, Evergrey sau Within Temptation.

PREMIERĂ - Trupă din Romănia invitată in Danemarca

Clubul The Rock din Copenhaga este unul dintre cele mai renumite cluburi din nordul Europei, unde au căntat nume mari ale genului, precum Dokken, Kingdome Come, Evergrey sau Within Temptation.

Prima trupă autohtonă invitată să cănte intr-unul dintre cele mai renumite cluburi rock din Europa se numeşte Danger. In acest an, formaţia a evoluat pe aceeaşi scenă cu Prodigy, Incubus şi The Cult. După concertul din Copenhaga (cu trupă locală in deschidere şi 70 de coroane biletul de intrare) Danger are programate concerte in ţară (Dorohoi, Baia Mare, Călăraşi, Cugir, Petrila, Caransebeş) şi la Bucureşti (20 octombrie).

Danger a luat fiinţă in 1999, bazele formaţiei fiind puse de Diana şi Amalia. De-a lungul anilor, componenţa trupei s-a schimbat de mai multe ori, printre membrii ei regăsindu-se instrumentişti de valoare. In 2002 trupa a primit trofeul oferit "Celui mai bun grup muzical din vestul ţării", distincţie care a dus la schimbarea modului de exprimare, de la rock dur spre pop-rock melodios. La sfărşitul lui 2004 apare albumul de debut, intitulat "15.000 V", lansarea fiind filmată de MTV şi redată integral pe acest post. Acum Danger abordează genul industrial alternativ, cu multă percuţie şi sintetizator. Danger este considerată singura trupă de acest gen cu voci feminine din Europa, in 2006 fiind invitată să cănte la festivaluri rock desfăşurate la Amsterdam şi Wurzburg. In prezent, trupa pregăteşte un nou album, ce va apărea pe piaţă, posibil, pănă la sfărşitul acestui an la A&A Records, cu care Danger a semnat deja un contract. Albumul va conţine douăsprezece piese, primul single fiind intitulat "Industrial".

Pericol: Rock Industrial

Videoclipurile formaţiei au fost realizate cu bugete destul de mari, "De cănd ai plecat", de pe primul disc, fiind pănă acum singurul clip din Romănia in care au fost realizate scene de război reale şi s-au folosit peste 100 kg de trotil şi peste 150 de figuranţi. Cu un buget ceva mai mic şi la clipul "O lume de proşti" au participat peste 60 de figuranţi. La inceputul lui 2005, grupul s-a "sucit", revenind la rock, in timp ce ultimele piese pot fi incluse in genul industrial. După mai multe incercări, la inceputul lui 2006 Goda a părăsit trupa din motive personale, iar in locul lui a venit Răzvan Crivaci. In acest an, formaţia ajunge la următoarea alcătuire: Diana Pop şi Amalia Jakab - voce şi percuţie, Vlad Todor - bas şi David Ciente - clape. Ultimii veniţi sunt Dan Ionescu, considerat urmaşul celebrului George Pătrănoiu (ex-Taxi), şi toboşarul Andrei Bărbulescu (Taxi, Krypton, Timpuri Noi) şi care l-a inlocuit pe Gabi Drăgan.

×
Subiecte în articol: rock culture club