x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Despre un suflet mare de tot

Despre un suflet mare de tot

de Luiza Moldovan    |    24 Noi 2005   •   00:00

Nu mai suport, trebuie sa va spun: idolul copilariei mele, doamna cantului romanesc, regina absoluta a muzicii romanesti, incoronata cu saptezeci si sapte de coroane de aur... dar ce zic eu de aur... de platina... aaa... cum sa-i mai zic... ministrul bucuriei si muzicii romanesti, ambasadorul... aaa... "care am aparut si la televizor" si, in fine, tot tacamul, tanti Angela Similea, a spus la Radio Gherila, cu gurita dumneaei, ca ea e foarte bogata. Deci sufleteste, da? Deci da?

Doamna Angela a zis ca ea are un suflet maaaaaaaaare, mare, pe care lumea nu-l poate cuprinde. Nici macar universul. Prezenta cu sufletul si vocea in matinalul Gherilei, doamna Angela mi-a inseninat toata ziua cu spusele dumneaei, pline de caldura si sensibilitate. Atunci, in acea clipa, am avut, ca bonus, si o revelatie: "uite, domnule", mi-am zis eu, "mai sa ezicsta si oameni d-astia", mi-am zis eu, "mai am motive sa mai umblu libera, de nebuna prin lume, caci, uite, mai sa ezicsta si oameni cu suflet larg", mi-am zis eu, dupa care, instantaneu, m-a busit asa, ca un plans.

Sa va spun: am retinut acel moment ca pe unul dintre cele mai emotionante momente din vasta dar palida mea viata. Un moment solemn si, in acelasi timp, un moment plin de invataminte. Am mai invatat ceva si pe ziua de ieri. Pot sa spun cu mana pe inima ca nu-s proasta degeaba. Doamne, ce bine e sa ai in jurul tau oameni d-astia, cu suflet mare!

Dupa aceasta replica minunata a doamnei cantecului romanesc, mi-am multumit ca eu, cand sinteam eu mica, am vrut sa ma fac Angela Similea. Sa moara Tzak si Pak! Bine, ca n-am ajuns, pentru ca Angela e DECAT una, care nu a fost, nu este si nu poate fi egalata in vreun fel sau alt fel, deoarece oameni ca Angela, m-am prins eu ieri dimineata, sunt foarte rari pe aceasta planeta numita Pamant. Si, de fapt, daca stau bine sa ma gandesc, cu sufletul dumneaei mare, doamna Angela niciodata nu va mai fi, dar niciodata, niciodata, nu va mai fi vreodata... aaa... nu va mai fi vreodata cineva ca dumneaei, in top trei sute cei mai bogati sufleteste oameni. Nevar evar, acum si pururea si-n vecii vecilor, amin!

Caci ea are suflet mare, bueeeyyy, da? Deci da? Si sufletul ala al dumneaei, ala inegalabil, incomensurabil, inalienabil si inamovibil este, in egala masura, un suflet incandescent si incalificabil, cat si inatacabil si inubliabil. Merita sa te uiti la el ca la o poza, da? Deci asta e, draguta!

×
Subiecte în articol: arte angela suflet