x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Eroilor din culise

Eroilor din culise

17 Sep 2009   •   00:00

Pentru al cincilea an consecutiv, Fundaţia artEST şi Agenţia de Vise organizează Premiile Ioan Chirilă, singura competiţie independentă a gazetarilor sportivi din România.



Pasiunea şi efortul participanţilor vor fi răsplătite la 23 noiembrie în cadrul Galei de decernare a Premiilor Ioan Chirilă. Cu această ocazie vor fi răsplătiţi cei care ne lasă să privim în culisele cuvintelor, printre rândurile cărora zărim jocul, tensiunea şi, mai ales, plăcerea de a scrie.

Premiile Ioan Chirilă se acordă jurnaliştilor de sport, indiferent de forma de exprimare a acestora, şi au scopul de a răsplăti talentul, de a combate criza de subiecte. În timp, premiile au stabilit repere solide atât în rândul profesioniştilor din domeniu, cât şi pentru aspiranţii la o carieră jurnalistică. Jurnaliştii care intră în competiţie vor fi nominalizaţi de cele mai importante instituţii media româneşti, iar premiile vor fi acordate pentru următoarele categorii: Cel mai bun ziarist, Cel mai bun autor de reportaje, Cel mai bun analist-comentator, Fotoreporterul anului, Comentatorul tv al anului, Comentatorul radio al anului, Premiul special pentru carte, Sportivul anului.

Ca în fiecare an, titlurile mai sus menţionate vor fi completate de o serie de concursuri adresate neprofesioniştilor. Premiile Ioan Chirilă apreciază experienţa gazetarilor consacraţi, dar, în acelaşi timp, sprijină talentul aspiranţilor. Autorii neprofesionişti vor regăsi în cadrul competiţei o secţiune dedicată lor. De asemenea, nu vor fi uitaţi nici cronicarii fără cuvinte. Fotografii amatori vor fi provocaţi şi în acest an să demonstreze că au cel mai original unghi de vedere asupra sportului.

Utilizatorii vor putea ţine pasul cu toate acestea pe site-ul oficial al Premiilor, www.ioanchirila.ro. Blogul le va oferi o viziune din culise, iar ştirile şi testimonialele îi vor ţine la curent cu ultimele opinii şi evenimente. Nu în ultimul rând, fragmente din opera lui Ioan Chirilă le vor reaminti de ce trebuie să investim în sport, înainte de toate, cuvinte.

×
Subiecte în articol: arte