x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Faithless cu tunete si fulgere

Faithless cu tunete si fulgere

02 Iun 2005   •   00:00

Faithless s-a intors! Si nu oarecum, ci cu un arsenal de echipamente tehnice si doua ore de atacuri electronice. De data aceasta insa, trupa a venit sa-si promoveze cel mai recent album - best of "Forever Faithless" in cadrul unui turneu mondial.

BEST OF. Artistul isi promoveaza cel mai recent album
Maxi Jazz si Sister Bliss au sustinut miercuri seara un concert exploziv la Arenele Romane, unde miile de fani s-au inghesuit ca la usa cortului ca sa simta pe pielea lor beat-uri de calitate. Show-ul a fost unul consistent, totul a mers perfect, de la atitudine la ambianta si feeling. In deschidere, au incins atmosfera si s-au intrecut in platane Silent Strike si Gojira&Kosak, artisti din noul val al muzicii electronice romanesti. Apoi, trupa mult-asteptata si-a facut aparitia si a aratat romanilor ce inseamna show live pe bune, fara playback-uri, fara aranjamente. Nici macar tunetele si fulgerele care s-au abatut cu o jumatate de ora inainte de final si care navaleau asupra multimii in extaz nu au reusit sa-i faca pe londonezi sa paraseasca scena mai devreme. Mai mult, o buna parte din public s-a dezbracat la bustul gol, savurand muzica si dusul rece de vara deopotriva.

FENOMEN. Dupa 10 ani de cariera, Faithless este un grup care merita cu prisosinta statutul de legenda. Sa ii vedem live a fost pentru noi toti o placere si in acelasi timp o lectie despre cum se creeaza un asemenea sunet pe scena. Aceasta reuniune a fost intr-adevar o idee stralucita. In concluzie, am avut onoarea sa-i vedem la lucru pe londonezi, cu cea mai mare energie de care sunt capabili si cu o lista de hit-uri impresionante. Cu ajutorul unui sunet bun si cu sustinerea entuziasmata a publicului, acest concert a fost unul dintre cele mai reusite momente scenice autohtone din ultimii ani. (Raluca Grintescu)

×
Subiecte în articol: culture club