x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Faiv minit soping

Faiv minit soping

04 Noi 2004   •   00:00

Caci sunt tanara si pot, m-am uitat din nou, iar si iar si inc-o data la emisiunea aia de pe Acasa teve.
LUIZA LUPU - C(RAMPE)

O stiti foarte bine, mai ales daca sunteti fani fata aia blonda, na, ca iar nu mai stiu cum o cheama, una, dom’le, care-a pozat si-n pleiboi, si-n revista aia pentru barbati, efeigiem, ah, cum o cheama, stati asa, sa-mi intreb colegii, "cum o cheama, ma, p-aia care face faiv minit soping"; "Dana Savuica", mi se sopteste din culise, aaa-sa, bre, Dana Savuica, na, cum ii uitasem io numele, uita-o-ar pe ea moartea, cum ar spune mamai-mea.

Si era Dana la soping cu Loredana si au studiat niste pantofi pe care un om cat de cat normal dezvoltat la simtu’ cel estetic n-ar fi dat nici doi galbeni, darmite doua milioane-trilioane de galbeni! Ma rog, fiecare cu gusturile ma-sii, nu zic nimic acuma, da’ oricum, m-a fascinat atractia deosebita (a Danei, mai ales) pentru niste... dom’le, ca nici nu stiu cum sa le spun... niste... pantofi jumatate-papuci-jumatate-sandale-cu-fundita-maaaaaare, de tot si Dana era entuziasmata de-a dreptu’, da’ motivu’ pentru care tin s-o felicit este altu’.

Fir-ati atenti: dupa ce s-a terminat marketingu’ prin magazin au zis ca sa se si imbrace. Si, ma rog, la un moment dat am vazut-o pe Dana cu o jacheta rosie-rosie, ca o rosie de rosie si si-a asortat jacheta cea rosie cu niste blugi (pan-aici, sa zic ca n-am nimic de zis, desi exista un "desi" da’ ma abtin sa-l dezvolt) si... tan-ta-neeee... si si-a bagat blugii in.... tan-ta-neee.... niste... tan-ta-neee... ciz... tan-ta-neee... da, raspuns corect: muliteeeeee! In niste cizmulite, doamnelor si domnilor!

Ca si cum ar fi mocirla afara si si-a bagat blugii in cizmulite ca sa nu si-i murdareasca prin jegu’ asta tomnatic de-afara si din sufletele noastre. Ma rog, despre mocirla interioara a fiecaruia ramane de discutat, da’ despre mocirla de pe strazi, asta-i o chestie riguroasa ca matematica. Si mergea Dana cu blugii bagati in cizmulite, asortate la jachetica ei rosie si, mergea asa, misto, ca un manechin, ce dracu’, parca n-am sti cu totii c-a fost manechin de profesie si avea si o gentuta mica-mica da’ foaaaarte cocheta, ca o domnita rasfatata, ceva asa, ca o zi de vara la Polu’ Nord, cand bei cafea si esti multumit. Ma rog, pentru asta tin s-o felicit pe Dana, ca are gust, dom’le, si e postmoderna si pe val, cum s-ar spune.

Si da foarte bine in cadru, mai ales cand e filmata cu repezitoru’ (stiti voi mai bine ce vreau sa spun, ca io nu mai am spatiu). Hai pa!
×
Subiecte în articol: arte dan