x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Funk - Carioca: Extravagantii Tetine

Funk - Carioca: Extravagantii Tetine

de Raluca Grintescu    |    27 Oct 2006   •   00:00
Funk  -  Carioca: Extravagantii Tetine

In aceasta seara, Noblesse Oblige si Tetine, doua trupe ale underground-ului londonez, vor transforma Whitehouse (Amsterdam Cafe & Terrace) in cea mai mare manifestare de "coolest sounds of London Underground" din Bucuresti, un eveniment prezentat de Mountain Dew.

Tom Wilson, DJ originar din UK si stabilit in Romania, va fi cel care va da startul platanelor, asigurand warm-up-ul. Spectacolul va fi completat cu proiectii video mixate live de SKVJS crew, o echipa de VJ romani cu o prezenta constanta pe scena clubbingului autohton: Sergei ’n Koshimin. Cei doi au inceput sa lucreze in domeniul mixajului live de imagini video (VJ-ing) inca din timpul facultatii (Arte Plastice, sectia Foto-Video). In cei trei ani de activitate, SKVJS crew a colaborat cu diversi artisti autohtoni, dar si cu nume sonore ale scenei muzicale din Marea Britanie: Andy Smith (Portishead), Ollie Teeba (Herbaliser), Adam Freeland, Phats & Small, Domu, Alan Brown, Paul Murphy.

TETINE. Formata in 1995 in Sao Paulo, Brazilia, de Eliete Mejorado si Bruno Verner, Tetine debuteaza in 1996 cu albumul "Alexander’s Grave", sub propriul label, High School Records. Doi ani mai tarziu, Eliete si Bruno lanseaza "Creme", un soundtrack pentru trupa de dans a artistei braziliene Adriana Banana. In aceeasi perioada, Eliete si Bruno demareaza proiectul de muzica electronica "Samba de Monalisa", alaturi de artista franceza Sophie Calle. Tetine a participat la numeroase festivaluri de muzica si arta experimentala. "L.I.C.K My Favela" este cel mai recent material al trupei, lansat anul acesta in editie limitata.

Renumiti pentru prestatiile live spectaculoase, cei doi membri Tetine imbina numeroase genuri muzicale (electro, funk-carioca, "spoken word") cu proiectii video si dansuri ritualice sud-americane. Dupa concertul de la Bucuresti, trupa va lua avionul spre SUA, unde va sustine un miniturneu prin cluburile din New York. Se pare ca genul funk-carioca este noul trend in lumea buna newyorkeza, iar Tetine se numara printre cei mai apreciati exponenti ai acestui stil.

×
Subiecte în articol: culture club tetine