x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Gara pentru oi

Gara pentru oi

24 Sep 2004   •   00:00

Am si io o intrebare: poti sa ramai fara replica in dialogul cu tine insuti? Sau sa-i spun monologul cu tine insuti? Avand in vedere ca in noi coabiteaza deloc pasnic mai multe euri care se lupta vitejeste pentru suprematie, am sa indraznesc a cuteza (sic!) sa consider vorbitul cu sine un dialog.

LUIZA LUPU - C(RAMPE)

Acuma, am alta intrebare: poti sa ramai fara replica in dialogul cu televizorul? Cred ca da. Zappingul fara reguli este cel mai periculos. Pentru ca poti sa dai peste remarci de o cretinitate atat de mare, incat sa fii nevoit sa te declari infrant de propriul tau televizor. Ceea ce e penibil. Nu se face! Chestia asta mi s-a intamplat mie aseara (miercuri) in timp ce butonam brownian telecomanda.

"Prin ce metoda puteti puteti sa-mi sugeti burta?" Nu-i asa ca va declarati invinsi? Daca da, inseamna ca va incadrati in categoria aia care poate fi infranta de propriul televizor si, in extenso (Doamne iarta-ma!), de propriul sine.

Evenimentul a avut loc in timpul emisiunii cutezatoarei Mihaela Tatu, o moderatoare despre ale carei aptitudini de moderator nu mai este cazul sa vorbim. E de presupus ca se stie. Ssst... sa nu spunem prea multe. Ne-am repeta.

Intristator este faptul ca replica a fost de natura sa starneasca in studio o ilaritate isterica, foarte greu de gestionat de moderatoare. Interesant de mentionat mai sunt urmatoarele doua puncte, pe burtiera au inceput sa curga semeseuri incarcate cu multe epitete de bine. Eu cred ca astia au angajat oameni speciali care sa trimita semeseuri d-astea pentru ca mi-e greu sa-mi imaginez ca cineva ar putea sa-si smulga nu-stiu-cati-centi din buzunarul propriu ca sa trimita semeseuri laudative emisiunii lu’ dna Tatu. Si cred ca au si un buget special alocat pentru asta.

Ce n-am sa inteleg iar niciodata este de ce tipa muierile cand vine (sic!) niste baieti sa-si exhibe muschii? Nu vi se pare ca sunt niste oi? Daca le-ai intreba pe oricare dintre istericele astea patronate de proprii estrogeni care este barbatul viselor lor sunt convinsa c-or sa-ti vina cu texte d-alea "sa fie haios, inteligent si mai nu-stiu-cum" si ca in nici un caz nu conteaza aspectul exterior. Bulsit! Astea nu fac decat sa se contrazica pe sine. Adica se lasa fara replica. In orice caz, eu una, cand vad un spectacol de genul asta nu pot sa nu ma gandesc c-o sa vina vremea aia in care vom ajunge cu totii un saculet de oase de un chil - un chil jumate puse la picioarele altui mort.
×
Subiecte în articol: arte