x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Gheorghe Dinica "tranziteaza" Europa

Gheorghe Dinica "tranziteaza" Europa

17 Dec 2004   •   00:00

Astazi, la Antena 1, ora 13:30, in emisiunea "Romania mea", Emil Hurezeanu il are ca invitat special pe marele actor Gheorghe Dinica.

Cu aceasta ocazie, telespectatorii vor cunoaste, din nou, o altfel de Romanie. De aceasta data, una pestrita si imperfecta, dar surpriza, ineditul il constituie tocmai cadrul in care a fost filmata emisiunea: complexul comercial Europa, din comuna Voluntari.

EUROPENI. Actorul, cel care a reprezentat in chipul cel mai stralucit o Romanie "mijlocasa", descinde in lumea pe care a cunoscut-o in peste 100 de filme. E lumea targovetului guraliv, plin de umor, inteligent, sceptic, liber-schimbist si care stie sa faca diferenta intre bine si rau. Gazda emisiunii traverseaza, alaturi de oaspetele sau, Gheorghe Dinica, o Europa ciudata, de la poalele Bucurestiului, un real amestec european: turci, rromi si chinezi laolalta. Veti vedea cum toti acestia l-au "adoptat" imediat pe actor, ca pe unul dintre ei. Iar pe fundal se-auzea doar "Nu trageti dom’ Semaca, sunt eu, Lascarica!". Sa fie asta "Romania mea" sau… "Europa mea"? (Miruna Mihalcea)

×
Subiecte în articol: arte