x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Hollywood. Gala premiilor Gotham

Hollywood. Gala premiilor Gotham

de Daniela Titire    |    28 Noi 2007   •   00:00

Săptămăna aceasta la Hollywood a inceput ceremonia decernării premiilor Gotham, acordate anual de Independent Feature Project, o organizaţie nonprofit fondată in 1979, care sprijină o anumită categorie de realizatori de film, cei independenţi.
La gala de anul acesta au fost onorate cinci personalităţi din cinematografia mondială: criticul Roger Ebert, actorul Javier Bardem, regizoarea Mira Nair, scenaristul Mark Friedberg, preşedintele IFC Entertainment, Jonathan Sehring, şi primarul oraşului New York, Michael Bloomberg.


DIVERSITATE. Pelicula "Into the Wild", de Sean Penn, a primit titlul de cel mai bun film la cea de-a 17-a ediţie a premiilor Gotham, una dintre cele mai prestigioase distincţii acordate de cinematografia americană independentă. Cel mai bun debut a revenit actriţei Ellen Page, pentru rolul unei adolescente americane care se confruntă cu o sarcină nedorită, in pelicula "Juno", care a căştigat şi Marele premiu la Festivalul de film de la Roma, la sfărşitul lunii octombrie. Craig Zobel a primit premiul pentru cel mai de succes regizor, pentru pelicula de debut "Great World of Sound",iar "Sicko", in regia controversatului regizor Michael Moore, a primit premiul pentru cel mai bun documentar. "Frownland" a căştigat distincţia numită ironic "pentru cel mai bun film care nu este difuzat la un cinematograf de lăngă tine".
  Â

×
Subiecte în articol: arte