x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Horezu a devenit membru al Asociaţiei Europene a Oraşelor Centre de Ceramică

Horezu a devenit membru al Asociaţiei Europene a Oraşelor Centre de Ceramică

05 Ian 2010   •   00:00

Oraşul Horezu, recunoscut pentru tradiţia în ceramică, a devenit membru a Asociaţiei Europene a Oraşelor Centre de Ceramică, spune primarul urbei, Constantin Niţu.



Potrivit acestuia, cotidianul spaniol "La Tribuna de Talavera", a menţionat în paginile sale, evenimentul prin care oraşul vâlcean a intrat în Asociaţia Europeană a Oraşelor Centre de Ceramică.

"La finele anului trecut, la Talavera de la Reina (Toledo) din Spania, a avut loc o importantă întâlnire a reprezentanţilor Asociaţiilor Oraşelor Centre de Ceramică din Italia, Franţa, România şi Spania, având drept scop pregătirea etapelor pentru constituirea unei entităţi europene care să reprezinte asociaţiile menţionate şi să apere interesele oraşelor centre de ceramică din Europa", a declarat Constantin Niţu, citat de Agerpres.

Potrivit lui Niţu, punctul culminant al acelei întâlniri l-a constituit semnarea documentului cunoscut sub numele de ""Declaraţia de la Talavera"", prin care cele patru asociaţii semnatare se angajează să lucreze în favoarea constituirii entităţii sus-menţionate, prin intermediul unui grup de lucru constituit din delegaţi ai fiecăreia dintre ele, coordonarea fiind încredinţată preşedintelui Asociaţiei Spaniole a Oraşelor Centre de Ceramică, Tirso Lumbreras. "Intenţionăm ca în cursul primului trimestru din 2010 să constituim o Grupare Europeană de Interes Economic, iar mai târziu, să formăm o Grupare Europeană de Cooperare Teritorială. Acest proces rămâne deschis noilor asociaţii ale oraşelor centre de ceramică care se vor constitui în alte tări europene", a mai spus primarul din Horezu.

Totodată Constantin Niţu a adăugat faptul că aşteaptă ca, alături de localităţile Horezu, Lungeşti şi Vlădeşti din judeţul Vâlcea, Corund din judeţul Harghita şi Siseşti din judeţul Mehedinţi, care au constituit Asociaţia Româna a Localităţilor Centre de Ceramică, să se alăture şi alte localităţi centre de ceramică din ţară, ceea ce ar spori forţa asociaţiei în interiorul entităţii europene care se va constitui.

×
Subiecte în articol: arte