x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale If Gallery îl prezintă pe Zanga

If Gallery îl prezintă pe Zanga

13 Noi 2009   •   00:00

Despre lucrările lui de artă s-a scris că sunt expresia care împlineşte sensul sau cea care îl edifică, "în ambele conotaţii ale termenului, respectiv de construcţie şi de lămurire".



Dani Macovei (19 ani) este cunoscut în lumea artistică sub numele de Zanga, un tânăr artist plastic cu o imaginaţie care combină elementele de artă stradală cu motive moderniste, culori strălucitoare şi violente. "Pictură şi obiecte, într-un joc al simetriei şi opoziţiei coloristice."

După câteva expoziţii vernisate, iată că Zanga revine. Sâmbătă, începând cu ora 11:00, artistul prezintă la "The Ark" (prin intermediul If Gallery) "Moisturizing & non-conceptual objects: after Gili". "Voi prezenta circa 30 de picturi şi cinci sculpturi din polistiren. Titlul expoziţiei s-a vrut a fi o consemnare făcută la modul haios. E vorba despre întâlnirea cu universul lui Gili Mocanu (n.r. - un artist apreciat de critici, dar şi de public, «un pictor incomod de descifrat, cu un limbaj ermetic»), întâlnire poate nu atât de evidentă în lucrări, dar cu influenţă în definirea personalităţii mele", spune Dani Macovei. (R.I.A.)

×
Subiecte în articol: arte