x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale In memoriam Ralu Filip

In memoriam Ralu Filip

de Petre Fluerasu    |    24 Noi 2007   •   00:00
In memoriam Ralu Filip
Sursa foto: KARINA KNAPEK/

Evenimente marca Jurnalul Naţional
Pentru a patra zi a Tărgului de Carte Gaudeamus, Jurnalul Naţional le pregăteşte cititorilor mai multe surprize. La standul nostru vor fi organizate mai multe lansări de carte, cap de afiş fiind cartea "Prea mult pe repede inainte", semnată de Ralu Filip.



Evenimente marca Jurnalul Naţional
Pentru a patra zi a Tărgului de Carte Gaudeamus, Jurnalul Naţional le pregăteşte cititorilor mai multe surprize. La standul nostru vor fi organizate mai multe lansări de carte, cap de afiş fiind cartea "Prea mult pe repede inainte", semnată de Ralu Filip.

Ziua plină pentru iubitorii de carte incepe la ora 12:00, odată cu lansarea la standul Jurnalului a cărţii "Prea mult pe repede inainte". Volumul, ingrijit de Simona Lazăr, cuprinde editoriale publicate de Ralu Filip in Jurnalul Naţional, precum şi căteva portrete făcute de cei care l-au cunoscut pe jurnalist. Despre carte va vorbi directorul Jurnalului Naţional, Marius Tucă. Sunt aşteptaţi de asemenea invitaţi din partea CNA.

"Prea mult pe repede inainte" adună texte publicate intre anii 2005 şi 2007 in Jurnalul Naţional. Editorialele abordează probleme diverse, de la politică şi pănă la media, neevitănd subiectele sociale de interes. Prefaţată de Marius Tucă, cartea reflectă o personalitate complexă, implicată, un om care a scris despre oameni cu pasiune, incercănd să transforme lumea, să o facă mai bună. O mărturie impresionantă a fostului preşedinte al CNA, un tablou al ultimilor ani.


POEZIE ŞI ISTORIE. De la ora 15:00, la standul Jurnalului, istoria revine in prim-plan, odată cu lansarea volumului "Mişcarea legionară după Corneliu Codreanu - regimul Antonescu (ianuarie 1941-august 1944)". Cartea, semnată de colegul nostru Ilarion Ţiu, este utilă tuturor celor care vor să descopere in detaliu perioada agitată a celui de-al doilea război mondial in Romănia. Lansarea va fi urmată de un recital de muzică lăutărească susţinut de Taraful Gălan.

Tot astăzi, de la ora 16:00, la standul editurii BrumaR, colega noastră Daniela Şontică işi lansează volumul de poezie "Uitaţi-vă prin mine". Paginile de poezie vor fi prezentate vizitatorilor de editorul cărţii, Robert Şerban, şi criticul literar Felix Nicolau.


LANSÃ...RI. Astăzi la tărg vor mai fi lansate şi alte cărţi de referinţă. Lansarea cea mai aşteptată a zilei este cartea lui Al Gore, "Un adevăr incomod". Discuţiile pe marginea volumului care i-a adus fostului vicepreşedinte Premiul Nobel pentru pace se anunţă a fi incinse. Şi Polirom pregăteşte surprize pentru astăzi. La ora 14:30, la standul editurii, vor fi lansate mai multe romane importante, semnate de autori renumiţi ca Ian McEwan, Sarah Waters sau Kiran Desai.
Duminică, in ultima zi a tărgului, la standul Jurnalului Naţional va fi prezentat Jurnalul de duminică, cu participarea micului pianist de geniu Matei Bucur Mihăiescu, unul dintre cei mai apreciaţi romăni peste hotare.


Povestea lui Serge Moscovici

Tot astăzi, la standul Jurnalului Naţional, la ora 15:00, are loc lansarea volumului "Bărbaţi şi femei. Intălniri cu Serge Moscovici". Cartea, semnată de Lavinia Betea, a apărut la editura Fundaţiei Culturale Romăne. Volumul prezintă omul din spatele operei, concentrăndu-se pe viaţa lui Serge Moscovici.
Conversaţiile dintre Lavinia Betea şi Moscovici, pe tema relaţiilor dintre bărbaţi şi femei de-a lungul timpului, le prezintă cititorilor păreri savuroase despre spaţiul cotidian, despre cel livresc şi despre cel ştiinţific.

×
Subiecte în articol: arte standul