x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale În weekendul 15-16 iunie, Calea Victoriei și Strada Humulești din sectorul 5 al Capitalei devin spații de distracție la „Străzi Deschise, București – Promenadă Urbană”

În weekendul 15-16 iunie, Calea Victoriei și Strada Humulești din sectorul 5 al Capitalei devin spații de distracție la „Străzi Deschise, București – Promenadă Urbană”

de Magdalena Popa Buluc    |    14 Iun 2024   •   19:45
În weekendul 15-16 iunie, Calea Victoriei și Strada Humulești din sectorul 5 al Capitalei devin spații de distracție la  „Străzi Deschise, București – Promenadă Urbană”

În cel de-al zecelea weekend, 15-16 iunie 2024, „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” întâmpină bucureștenii și turiștii cu un program artistic complex, menit să încânte publicul de toate vârstele. Atât Calea Victoriei cât și Strada Humulești din sectorul 5 al Capitalei (între Șos. Sălaj și Strada Trompetului) devin trasee pietonale și găzduiesc multiple activități cultural-artistice, sportive și creative, desfășurate în intervalul orar 10:00-21:00.

Calea Victoriei va fi animată de o serie de evenimente artistice atractive pentru toate vârstele. Vor fi organizate activități creative și educative pentru copii, momente de teatru de animație și expoziții care recreează atmosfera Bucureștiului de altădată, instalații de artă interactivă, concerte evocative ale perioadei interbelice, parade spectaculoase și o varietate de activități ce promovează sănătatea pe timpul sezonului estival.

Programul „Străzi deschise” este completat cu activități artistice organizate de PROEDUS care vor avea loc în sectorul 5 al Capitalei, pe Strada Humulești (între Șos. Sălaj și Strada Trompetului). Începând cu ora 10:00, în ambele zile de weekend, trecătorii sunt așteptați la activități sportive antrenante și zone de joacă pline de energie, incluzând jocuri interactive, miniterenuri de fotbal, tenis de picior, baschet și ping-pong.

Străzi deschise, București – Promenadă urbană, cel mai popular eveniment outdoor al Capitalei, este organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București – în calitate de operatori zonali. Evenimentul este susținut de Raiffeisen Bank România în calitate de partener principal și de PPC în calitate de partener.

Până la 13 octombrie, Calea Victoriei, dar și anumite străzi din sectoarele Capitalei devin, în fiecare weekend, zone pietonale ce îi încurajează pe bucureșteni și turiști să (re)descopere unicitatea arhitecturii orașului și să participe la evenimente artistice și interactive organizate în colaborare cu teatrele, instituțiile culturale, operatorii independenți și artiștii Bucureștiului.

Program artistic „Străzi deschise” pe Calea Victoriei // Weekend #10: 15-16 iunie 2024

Sâmbătă, 15 iunie, Muzeul Național al Literaturii Române (Calea Victoriei nr. 110) este locul de întâlnire al micilor exploratori unde, începând cu ora 11:00, are loc „La povești pe Calea Victoriei”, coordonat de reprezentantele Asociației Da´DeCe, Iulia Iordan și Monica Bumbeș, ce vor oferi activități creative și educative dedicate copiilor.

În ambele zile de weekend, în zona Teatrului Odeon, momente semnificative din spectacolele teatrului se vor derula în cadrul instalației de artă interactivă „ODEON Theatre Fountain”, expusă în intervalul 10:00-21:00.

Atât sâmbătă, cât și duminică, între orele 11:00 și 19:00, Societatea Națională de Cruce Roșie a pregătit o serie de activități educative și recreative pentru întreaga familie. Programul include prezentări despre sănătatea pielii susținute de un medic dermatolog la orele 11:00, 15:00 și 17:00, consultații dermatologice, jocuri de masă, pictură pe față și concursuri cu premii, desfășurate în intervalele 11:30-15:00, 15:30-17:00 și 17:30-19:00, în funcție de numărul de participanți. De asemenea, între orele 12:00-13:00 și 17:30-18:30 vor avea loc sesiuni de Treasurehunt în echipe, iar începând cu orele 12:30 și 18:00, cei prezenți vor putea participa la sesiuni Q&A pentru a afla mai multe informații despre Societatea Națională de Cruce Roșie. Demonstrațiile de prim ajutor pentru copii vor fi organizate la orele 13:00 și 16:00.

De la ora 17:00, spectatorii sunt așteptați în zona Teatrului Odeon, în cele două zile de weekend, la seria de concerte „Poveste din Bucureștiul de odinioară”, susținute de Ionescu Miruna (actriță), Valentin Albeșteanu (violonist) și Taraful de Oraș: Valentin Cucu (pian), Nicolae Petrea (contrabas), Daniel Mustățea (acordeon), o evocare muzicală a perioadei interbelice, un melanj de genuri muzicale ascultate cu precădere în acea perioadă, când lumea și scena au fost mai aproape ca niciodată. 

Sâmbătă și duminică, Calea Victoriei va fi însuflețită de un concert plin de energie și ritm susținut de trupa REAL începând cu ora 17:00, în zona Hotelului Novotel. Tot începând cu ora 17:00, „Străzi deschise” se transformă în Străzi de poveste cu Parada personajelor Teatrului Ion Creangă: prinți și prințese, vânători și animale fantastice, obiecte vrăjite și alte minuni din basme vin de pe scenă în mijlocul copiilor pentru a-și etala măreția. Teatrul de Animație Țăndărică a pregătit pentru copii și părinți scurte momente artistice în cadrul spectacolului „Freestyle Puppetry” de la ora 18:00, în zona Muzeului Național de Artă al României.

Raiffeisen Bank România se alătură proiectului „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” #4, în calitate de partener principal și îi întâmpină pe bucureșteni și turiști, în ambele zile de weekend, în intervalul 17.00-21.00, cu zone de relaxare și concursuri cu premii surpriză la Teatrul Odeon și Cercul Militar Național.

Expozițiile permanente „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”, „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” și expoziția tematică „Comorile haznalelor istorice din București” deschise la Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului București pot fi vizitate și în acest weekend, în intervalul orar 10:00-17:30. Expozițiile recreează atmosfera Bucureștiului din perioada secolelor XVIII-XIX prin intermediul unor obiecte din ceramică, porțelan și sticlă descoperite lângă Bisericile Sf. Dumitru, Mavrogheni, Hanul Serafim și în Cartierul Evreiesc.

 

Program artistic „Străzi deschise” în Sectorul 5, Strada Humulești // Weekend #10: 15-16 iunie 2024

Biblioteca Metropolitană București îi așteaptă pe cei mici, sâmbătă și duminică, între 10:00-12:00, la ateliere conversaționale dar și la spectacolul de teatru de păpuși „Licurici”.

Atelierul „Stela în vacanță” al Teatrului „Stela Popescu”, desfășurat sâmbătă (orele 10:30-11:00) și duminică  (orele 11:00-11:30) îi va introduce pe cei mici în atmosfera estivală abordând diferite stiluri de joc și mișcare.

Teatrul Constantin Tănase salută publicul spectator, sâmbătă, 15 iunie, începând cu ora 11:00 până la ora 11:40, invitându-i la spectacolul „Bună ziua, București!

În seara zilei de sâmbătă, 15 iunie, artiștii Teatrului de Animație Țăndărică vor aduce la viață povestea „Motanului încălțat” într-un spectacol de teatru de păpuși, între orele 18:00 și 19:10.

În ambele zile de weekend, timp de o jumătate de oră, cei mici au sanșa de a pătrunde într-o lume în care totul e posibil și visele devin realitate printr-o serie de numere de magie interactive datorită show-ului „Universul magiei”, spectacol al Operei Comice pentru Copii care se va juca sâmbătă, 15 iunie, de la 17:30 și duminică, 16 iunie, de la 10:30.

Programul dedicat copiilor continuă cu Ansamblul de copii Andatino care ne va antrena la dans și voie bună, sâmbătă, în intervalul 19:00-20:00.

Teatrul Dramaturgilor Români va fi prezent pe strada Humulești cu spectacolul „MAGITOT sunt eu”, un spectacol potrivit pentru toate vârstele – educativ pentru copii, fascinant pentru adulți, care aduce spectatorilor o jumătate de oră de veselie și bună dispoziție atât sâmbătă de la ora 20:00, cât și duminică, de la ora 19:30.

Artistul independent Vlad Benescu va oferi participanților un spectacol stradal inedit de jonglerie, sâmbată între orele 20:30-21:00 și duminică de la orele 19:00 până la 19:30.

 

Programul artistic de duminică 16 iunie va continua, de la ora 18:00 cu un Minishow oferit de Circul Metropolitan București, iar de la ora 18:30, Asociația pentru Educație „aRtelier 2020” prezintă Trupa de Teatru Gestual „neCUVINTE”, formată din copii/tineri cu deficiențe de auz, care va performa în spectacolul „Cișmigiu – Semnele comorii” ce concentreză în câteva scenete, frumusețea unui loc aflat în centrul orașului, și totuși departe de agitația de zi cu zi.

Membrii Asociației Challenge Arts vor încânta publicul cu pasiunea lor pentru dans duminică, 16 iunie, de la ora 20:00 până la 20:40.

 

Restricții rutiere

 

Calea Victoriei | În weekendul 15-16 iunie 2024, pe durata restricțiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe segmentul de drum Bulevardul Dacia, strada Știrbei Vodă, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societății de Transport București va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

În weekendurile în care se desfășoară evenimentul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 09:00.

Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.

În sectorul 5 al Capitalei, începând de vineri, 14 iunie, ora 22:00, până luni, 17 iunie, până la ora 06:00, traficul este restricționat pe Strada Humulești, pe segmentul de drum cuprins între Șos. Sălaj și Str. Trompetului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

PROGRAM ARTISTIC

„STRĂZI DESCHISE, BUCUREȘTI – PROMENADĂ URBANĂ” 2024

WEEKEND #10 | 15-16 IUNIE 2024

 

 

SÂMBĂTĂ, 15 IUNIE 2024

 

Calea Victoriei – Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu-Cesianu

10:00 – 17:30: „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” // „Comorile haznalelor istorice din București” – expoziții permanente și tematice (Muzeul Municipiului București)

 

Calea Victoriei – zona Teatrul Odeon

10:00 – 21:00: ODEON Theatre Fountain – instalație de artă interactivă (Teatrul Odeon)

17:00 – 18:00: Seria de concerte „Poveste din Bucureștiul de odinioară” – susținute de Ionescu Miruna (actriță), Valentin Albeșteanu (violonist) și Taraful de Oraș: Valentin Cucu (pian), Nicolae Petrea (contrabas), Daniel Mustățea (acordeon)

17:00 – 21:00: Concursuri cu premii surpriză (Raiffeisen Bank România)

 

Calea Victoriei nr. 110 – Muzeul Național al Literaturii Române

11:00: „La povești pe Calea Victoriei” – activități creative dedicate copiilor; coordonatori: Iulia Iordan și Monica Bumbeș (Asociația Da’DeCe)

 

Calea Victoriei – zona Monumentul Renașterii

11:00 – 19:00: Promovarea sănătății pe timpul sezonului estival – demonstrații de prim ajutor, concursuri educative, activități pentru copii și adulți (Societatea Națională de Cruce Roșie)

 

Calea Victoriei – zona Hotel Novotel

17:00 – 21:00: Concert trupa REAL – Radu Marinescu (chitară), Andra Pierșinaru (voce), Angelo Stoica (chitară), Leon Craioveanu (percuție)

 

Calea Victoriei – zona Cercul Militar Național

17:00 – 21:00: Concursuri cu premii surpriză (Raiffeisen Bank România)

 

Calea Victoriei – str. Biserica Amzei – str. Piața Amzei – esplanada Piața Amzei nr. 13 – Teatrul Ion Creangă

17:00 – 17:45: Parada personajelor Teatrului Ion Creangă (Teatrul Ion Creangă)

 

Calea Victoriei – zona Muzeul Național de Artă al României (spre Biserica Kretzulescu)

18:00 – 19:20: „Freestyle Puppetry” – spectacol de animație (Teatrul de Animație Țăndărică)

 

Sectorul 5 – Strada Humulești, între Șos. Sălaj și Str. Trompetului

10:00 – 21:00: Activități sportive, zone de joacă și mișcare – jocuri interactive, mini terenuri de fotbal, tenis de picior, baschet, ping pong, teqball (PROEDUS)

10:00 – 11:00: Ateliere conversaționale (Biblioteca Metropolitană București )

10:30 – 11:00: „Stela în vacanță” – atelier de joacă (Teatrul Stela Popescu)

11:00 – 11:40: Bună ziua, București! (Teatrul Constantin Tănase)

11:00 – 12:00: „Licurici” – spectacol de teatru de păpuși (Biblioteca Metropolitană București)

17:30 – 18:00: „Universul magiei” – spectacol de magie (Opera Comică pentru Copii)

18:00 – 19:10: „Motanul încălțat” – spectacol de teatru de păpuși (Teatrul de Animație Țăndărică)

19:00 – 20:00 : Spectacol de muzică și dans (Ansamblul de copii Andatino)

20:00 – 20:30 : MAGITOT sunt eu – spectacol de magie pentru copii (Teatrul Dramaturgilor Români)

20:30 – 21:00: Spectacol stradal de jonglerie și monociclu (Vlad Benescu)

 

 

DUMINICĂ, 16 IUNIE 2024

 

Calea Victoriei – Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu-Cesianu

10:00 – 17:30: „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” // „Comorile haznalelor istorice din București” – expoziții permanente și tematice (Muzeul Municipiului București)

 

Calea Victoriei – zona Teatrul Odeon

10:00 – 21:00: ODEON Theatre Fountain – instalație de artă interactivă (Teatrul Odeon)

17:00 – 18:00: Seria de concerte „Poveste din Bucureștiul de odinioară” – susținute de Ionescu Miruna (actriță), Valentin Albeșteanu (violonist) și Taraful de Oraș: Valentin Cucu (pian), Nicolae Petrea (contrabas), Daniel Mustățea (acordeon)

17:00 – 21:00: Concursuri cu premii surpriză (Raiffeisen Bank România)

 

Calea Victoriei – zona Monumentul Renașterii

11:00 – 19:00: Promovarea sănătății pe timpul sezonului estival – demonstrații de prim ajutor, concursuri educative, activități pentru copii și adulți (Societatea Națională de Cruce Roșie din România)

 

Calea Victoriei – zona Hotel Novotel

17:00 – 21:00: Concert trupa REAL – Radu Marinescu (chitară), Andra Pierșinaru (voce), Angelo Stoica (chitară), Leon Craioveanu (percuție)

 

Calea Victoriei – zona Cercul Militar Național

17:00 – 21:00: Concursuri cu premii surpriză (Raiffeisen Bank România)

 

Calea Victoriei – str. Biserica Amzei – str. Piața Amzei – esplanada Piața Amzei nr. 13 – Teatrul Ion Creangă

17:00 – 17:45: Parada personajelor Teatrului Ion Creangă (Teatrul Ion Creangă)

 

Calea Victoriei – zona Muzeul Național de Artă al României (spre Biserica Kretzulescu)

18:00 – 19:20: „Freestyle Puppetry” – spectacol de animație (Teatrul de Animație Țăndărică)

 

Sectorul 5 – Strada Humulești, între Șos. Sălaj și Str. Trompetului

10:00 – 21:00: Activități sportive, zone de joacă și mișcare – jocuri interactive, mini terenuri de fotbal, tenis de picior, baschet, ping pong, teqball (PROEDUS)

10:00 11:00: Ateliere conversaționale (Biblioteca Metropolitană București)

10:30 – 11:00: „Universul magiei” – spectacol de magie (Opera Comică pentru Copii)

11:00 – 11:30:Stela în vacanță” – atelier de joacă (Teatrul Stela Popescu)

11:00 – 12:00: „Licurici” – spectacol de teatru de păpuși (Biblioteca Metropolitană București)

18:00 – 18:30: Minishow de acrobații (Circul Metropolitan București)

18:30 – 19:30: „Cișmigiu – Semnele comorii” – spectacol artistic (Asociația Artelier 2020 – Trupa Necuvinte)

19:00 – 19:30: Spectacol stradal de jonglerie și monociclu (Vlad Benescu)

19:30 – 20:00: MAGITOT sunt eu – spectacol de magie pentru copii (Teatrul Dramaturgilor Români)

20:00 – 20:40: Spectacol de dans (Challenge Arts)

 

 

×