x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Indira Crasnea, preşedinte interimar al Clubului Român de Presă

Indira Crasnea, preşedinte interimar al Clubului Român de Presă

10 Feb 2008   •   00:00

13:53Reprezentanţii Clubului Român de Presă au desemnat-o pe Indira Crasnea, redactor-şef adjunct al agenţiei MEDIAFAX, preşedinte interimar în cadrul Adunării Generale a asociaţiei.





Reprezentanţii Clubului Român de Presă au desemnat-o pe Indira Crasnea, redactor-şef adjunct al agenţiei MEDIAFAX, preşedinte interimar în cadrul Adunării Generale a asociaţiei.

Asta după ce membrii Asociaţiei Jurnaliştilor din România (AJR), în frunte cu ex-preşedintele CRP, Cristian Tudor Popescu, au părăsit şedinţa invocând raţiuni de ordin procedural. De asemenea, fostul preşedinte a precizat că, tot din punct de vedere procedural, el nu mai poate candida la preşedenţia CRP. "Nu aş mai putea să candidez din punct de vedere procedural, pentru că sunt membru AJR. Acest lucru este valabil pentru toţi jurnaliştii membri ai AJR", a declarat jurnalistul. C.T. Popescu a precizat că părăsirea şedinţei de către membrii AJR nu este un act de sfidare, ci este un lucru normal. "Aş fi foarte fericit dacă am pleca de aici cu un termen, cu o dată la care să ne întâlnim, reprezentanţii CRP cu cei ai AJR", a declarat Popescu. Astfel, s-a stabilit un termen de 30 de zile pentru o întâlnire între membrii AJR şi reprezentanţii patronatului. "Componenţa redacţională ar trebui să se retragă din CRP şi să se îndrepte către AJR", a recomandat C.T. Popescu.

AJR a luat fiinţă ca urmare a unei decizii a Adunării Generale a CRP din ianuarie 2007, conform căreia Clubul Român de Presă urma să reunească, timp de un an (până în ianuarie 2008 - n.red.), atât reprezentanţii patronatului, cât şi pe cei ai redacţiilor instituţiilor de presă membre, pentru ca, ulterior, fiecare grup să se constituie în organizaţii diferite, cu personalitate juridică. Astfel, Consiliul de Onoare, organismul de conducere executivă al CRP, a fost format, de la acea dată, atât din reprezentanţi ai patronatului, cât şi ai redacţiilor, cu reprezentare paritară. Reprezentanţii redacţiilor puteau fi desemnaţi de fiecare redacţie în parte, după criterii proprii. De asemenea, a fost înfiinţată Asociaţia Patronală, dar aceasta nu dispune încă de personalitate juridică, urmând ca aceste aspecte să fie stabilite ulterior. Preşedintele Asociaţiei Patronale este Cosmina Noaghea (director general PubliMedia International), în timp ce vicepreşedinţii sunt Mihai Tatulici, Valentin Nicolau, Sorin Oancea şi Claudiu Şerban. Statutul actual al Clubului prevede ca preşedintele CRP trebuie să fie jurnalist, însă acesta urmează să fie modificat, ca urmarea a retragerii ziariştilor membri în AJR.

×
Subiecte în articol: arte