x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

de Jurnalul National    |    20 Noi 2007   •   00:00
GAUDEAMUS. Una dintre principalele atracţii ale celei de-a 14-a ediţii a tărgului de carte Gaudeamus va fi expoziţia Gabriel Garcia Marquez. Aceasta este impărţită in 15 părţi distincte şi prezintă publicului diferite segmente din viaţa scriitorului columbian, cu ocazia implinirii a 25 de ani de cănd Marquez a primit premiul Nobel pentru literatură. Expoziţia va fi inaugurată pentru prima dată in Europa miercuri, o dată cu deschiderea oficială a tărgului de carte. Organizatorii au anunţat luni, in cadrul unei conferinţe de presă, că ediţia din acest an beneficiază de cel mai mare număr de editori de pănă acum, ajungănd la peste 400. In cele 5 zile ale expoziţiei, vor fi organizate mai mult de 450 de evenimente editoriale. (P.F.)


RECUPERARE. Actorul Radu Beligan ar putea rămăne toată săptămăna sub supraveghere medicală, in Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost internat sămbătă seara, după ce a căzut pe scări, a declarat Ana Maria Trandafir, purtătorul de cuvănt al unităţii medicale. Fiica actorului, Lamia, a petrecut noaptea in spital, alături de el. Maestrul in vărstă de 89 de ani a suferit un traumatism cranio-cerebral minor şi, potrivit medicilor specialişti care l-au investigat, acesta prezintă o oarecare greutate la mişcarea măinilor. De asemenea, doctorii au precizat că actorului i-a fost pus un guler cervical şi că nu se pune problema unei intervenţii chirugicale. (C.S.)


PUNK IN FIRE. In această seară, clubul Fire işi incepe "stagiunea de toamnă-iarnă" cu un show extraordinar (120 de minute!) cu faimosul grup old school punk Nomeansno (foto) din Canada. Organizat de Bring The Noise, concertul are o deschidere consistentă, asigurată de Invasives (DIY Punk, Canada), Hotel Fetish (punk rock, Romănia) şi Crowfish (emo-punk, Bulgaria). Alcătuit din fraţii Rob (bass, voce) şi John Wright (tobe, clape, voce) şi Tom Holliston (chitară, voce), Nomeansno activează fără inrerupere din 1979, fiind una dintre cele mai logevive formaţii punk din toate timpurile. Pănă in prezent a inregistrat 12 albume de studio, cel mai recent fiind "All Roads Lead To Ausfahrt", 2006. John Wright este unul dintre cei mai valoroşi toboşari din lume, Dave Grohl (ex- Nirvana) considerăndu-l idolul său. (Alex Revenco)

×
Subiecte în articol: arte