x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

de Jurnalul National    |    11 Dec 2007   •   00:00

SPECTACOL. Teatrul Odeon şi Compania Astra Roma Ballet din Italia ne invită azi la "Narciso", un spectacol de dans ce oferă o viziune coregrafică modernă a mitului omonim. Transpus in contemporaneitate, mitul lui Narcis oferă un simbol al timpurilor noastre, o societate ce nu mai pune preţ pe valorile autentice, care distruge umanitatea, innebuneşte... moare şi cu siguranţă nu se mai transformă in acea "floare oglindă". Coregrafia este semnată de Veronica Frisotti, iar distribuţia reuneşte nume ca: Grazia Cundari, Valeria Miserendino, Camilla Colella, Domenico Ausilio, Fedele Catucci, Duilio Ingraffia, Fabio Mastrapasqua. (Roxana Vintilă)

PREMIERÃ... TEATRALÃ.... Regizorul Florin Fătulescu a pus in scenă, la Teatrul Mic, sămbătă şi duminică, spectacolul "Jaques sau supunerea", care a determinat in 1993 critica americană să aprecieze că Eugene Ionesco "este limpede şi bine conturat ca o pictură". Ionesco a dorit intotdeauna ca publicul să rădă şi să se amuze la spectacolele lui, chiar dacă ii impune, prin momente penibile sau ridicole, şi un sentiment de jenă. "In SUA - spunea Fătulescu - , unde am montat Jacques sau supunerea, Ionesco era considerat un autor greu accesibil, iar publicul şi presa au fost uimiţi de accesibilitatea cu care a fost prezentat in spectacolele mele." (R.I.A.)

AMINTIRI. Expoziţia "Comunismul in Romănia 1945-1989" va fi vernisată azi la Palatul Culturii şi Ştiinţei din Varşovia, de Muzeul Naţional de Istorie a Romăniei, in colaborare cu Institutul Cultural Romăn, informează un comunicat al Muzeului Naţional de Istorie a Romăniei. Expoziţia prezintă realităţile unui sistem care a guvernat Romănia timp de aproape jumătate de secol, cuprinzănd in cele şapte capitole tematice aspectele regimului comunist, precum: represiunea şi rezistenţa, exilul romănesc, cultul personalităţii lui Nicolae Ceauşescu şi Revoluţia din 1989 etc. Expoziţia va fi deschisă in perioada 11-28 decembrie. (Roxana Vintilă)

×
Subiecte în articol: arte