x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

de Jurnalul National    |    09 Feb 2008   •   00:00

Remi Boyer, supranumit “artistul fără chip”, pe a cărui carte de vizită se poate citi “scriitor şi caligraf”, va conferenţia astăzi la Centrul Independent de Studii şi Cercetări Ezoterice (Sala Dalles).

CONFERINŢĂ A “ARTISTULUI FåRå CHIP”. Remi Boyer, supranumit “artistul fără chip”, pe a cărui carte de vizită se poate citi “scriitor şi caligraf”, va conferenţia astăzi la Centrul Independent de Studii şi Cercetări Ezoterice (Sala Dalles). Promotor al incoerismului, autor al “Manifestului de la Lisabona” şi al “Manifestului de la Veneţia”, personalitate fascinantă a intelectualităţii franceze, acesta s-a orientat, în ultimul timp, către scrierea unor poveşti filozofice, care se adresează atât copiilor, cât şi adulţilor, precum şi a unor texte destinate încurajării discuţiilor filosofice cu copiii. Un interviu în exclusivitate cu controversatul Remi Boyer, integral pe www.jurnalul.ro. (C.V.) 

 

BĂLAŞA, STARE STABILĂ. Starea de sănătate a lui Sabin Bălaşa (foto) este stabilă. Pictorul, în vârstă de 75 de ani, a fost operat joi la Clinica de Chirurgie Cardio-Vasculară din Constanţa, pentru extirparea unei tumori de 30 de centimetri, care îi cuprindea ultimele trei vertebre şi o parte din plămânul drept. “Am extirpat tumora în totalitate, dar a fost nevoie să scot şi cele trei coaste afectate. Intervenţia chirurgicală a durat patru ore şi a fost destul de dificilă, deoarece pacientul are 75 de ani şi afecţiuni cardiace. A suferit chiar şi un infarct în urmă cu ceva timp. Trebuie să îi urmărim evoluţia”, a precizat dr Mircea Pătruţ. (R.I.A.) 

 

CHILIAN – PROCES – MCC. Cantautorul Florin Chilian a pierdut procesul cu Ministerul Culturii şi Cultelor (MCC), Tribunalul Bucureşti respingând joi acţiunea acestuia prin care cerea daune de un milion de euro cu titlu de despăgubiri pentru drepturi de autor. Totodată, instanţa a respins şi acţiunea de chemare în garanţie. Decizia poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti în 15 zile. Florin Chilian a declarat că decizia instanţei în procesul său cu Ministerul Culturii şi Cultelor este “absurdă” şi că “numai în România se poate întâmpla aşa ceva”. “Numai în România se poate întâmpla aşa ceva, este absurd. Absurdul e omniprezent în România, dacă ne uităm la ultimele decizii ale Curţii Constituţionale, ce să mai zicem despre o chestiune minoră ce ţine de drepturi de autor”, a spus, citat de Mediafax, Chilian. El a adăugat că în Uniunea Europeană, problema legată de drepturile de autor este privită mult mai serios. Chi­lian a precizat că va ataca decizia la Curtea de Apel Bucureşti şi că intenţionează să o atace şi la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. (R.D.)

×
Subiecte în articol: arte