x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

de Jurnalul National    |    21 Feb 2008   •   00:00
Info
Sursa foto: Rompres foto/

21 februarie 2008: Institutul Cultural Român (ICR) din Madrid organizează în capitala Spaniei în perioada 7-9 martie trei spectacole de excepţie cu baletul Giselle.

AUDIENŢE-RECORD. Fiecare producţie de divertisment a Antenei 1 revenită din vacanţă în grila de primăvară a fost lide­r de audienţă. Astfel, show-ul “Vreau să fiu... vedetă”# a avut vineri seară un rating de 6,9% şi o cotă de piaţă de 15,6%. În week-end, “Divertis” a avut, în medie, 9,9 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 20,3%, pentru ca la ora 21:28 să înregistreze mai bine de un milion şi jumătate de telespectatori. “Din dragoste” a contabilizat marţi seara 8,2% rating şi 15,6% cotă de piaţă, date ce i-au asigurat primul loc în topul audienţelor. Minutul de aur a fost atins la ora 21:35, cu 1.333.000 de telespectatori. (C.S.)

 

PREMIERĂ LA MADRID. Institutul Cultural Român (ICR) din Madrid organizează în capitala Spaniei în perioada 7-9 martie trei spectacole de excepţie cu baletul Giselle. Pe scena de la Teatro de Madrid vor evolua Alina Cojoca­ru (foto), prim-balerină a Teatrului Regal Covent Garden din Londra, partenerul său de la Royal Ballet, Johan Kobborg, şi Baletul Operei Naţionale Bucureşti. (O.M.B.)

 

TEZAUR. Vioara Guarnieri, la care a cântat George Enescu şi a cărei valoare este estimată la două milioane de dolari, este în prezent în atenţia Comisiei Naţionale a Mu­zeelor şi Colecţiilor pentru cla­sarea în categoria “te­zaur” a patrimoniului cultural naţional. Laura Manolache, directorul general al Muzeului “George Enescu”, a anun­ţat că au fost demarate şi procedurile de asigurare a instrumentului de către o companie speciali­za­tă. “Am solicitat de la Ministerul Culturii o sumă de circa 10.000 de euro, bani pe care ar trebui să-i achi­tăm anual asiguratorului”. (C.S.)

×
Subiecte în articol: arte